Unde va fi și unde nu va fi obligatorie masca pe stradă? Decizia care introduce noi măsuri de la 1 august

Decizia care introduce noi restricți de la 1 august a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi din ultima perioadă în România. Printre măsuri se regăsește și obligativitatea purtării măștii de protecție în spații libere. Unde va fi și unde nu va fi obligatorie masca pe stradă?

Masca obligatorie pe stradă, în România, de la august

Hepta

Potrivit documentului cu noile prevederi propuse de autorități, printre principalele măsuri instituite de la 1 august se regăsește obligația populației de a purta măști în parcuri sau pe stradă, atunci când este aglomerație și păstrarea distanței fizice nu este posibilă.

Citește și: Document. Purtarea măștii devine obligatorie și în spații deschise! Ce restricții noi se impun

Unde va fi și unde nu va fi obligatorie masca în spațiile libere

- Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

- Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

- Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

1.151 de noi îmbolnăviri de COVID-19 la ultima raportare, în România

A fost a șaptea zi consecutivă cu peste 1.000 de cazuri în România. La ultima comunicare oficială au fost raportate 1.151 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit datelor transmise marți de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 47.053. Următoarea raportare oficială va fi astăzi, 29 iulie, la ora 13.00.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri