Căutare Live

Vești bune pentru toți bucureștenii! 100 de tramvaie noi în București, cu fonduri UE. Pe unde vor circula

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Capitalei se va vota un proiect care prevede achiziţia a 100 de tramvaie noi în Bucureşti, investiţia, de 220 de milioane de euro, urmând să fie făcută din fonduri europene.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Capitalei se va vota un proiect care prevede achiziţia a 100 de tramvaie noi în Bucureşti, investiţia, de 220 de milioane de euro, urmând să fie făcută din fonduri europene potrivit Mediafax.

"Astăzi (marţi -n.r.) vom vota primii paşi pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi, tramvaie moderne, în valoare de 220 de milioane de euro, bani pentru care echipa de la Primăria Capitalei a muncit foarte mult în ultimele luni, pentru că este vorba de atragerea de fonduri europene, fonduri nerambursabile, deci iată un proiect deja asumat, prin care Primăria atrage fonduri europene nerambursabile în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trafic", a declarat edilul, în debutul şedinţei.

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat că scopul acestei acțiuni, nu este de a le interzice activitatea operatorilor privaţi de transport din judeţul Ilfov, dar aceștia trebuie să înțeleagă că este necesară îmbunătățirea condițiilor de transport pentru călători.

În concret, astăzi vorbim despre modernizarea liniilor de tramvaie şi achiziţia celor 100 de tramvaie. Au fost răspândite informaţii false că Primăria Capitalei ar dori să interzică operatorilor privaţi de transport din Ilfov să activeze şi că s-ar dori ca doar STB (Societatea de Transport Bucureşti, fostă RATB -n.r.) atât pe raza municipiului Bucureşti, cât şi pe Ilfov. Este fals. Prin înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intra-Comunitară Bucureşti Ilfov, care face parte din PMB şi fac parte toate cele 40 de unităţi administrativ teritoriale din Ilfov, împreună luăm decizii pentru îmbunătăţirea traficului în zona metropolitană. STB, în măsura în care vom recepţiona toate autobuzele cumpărate, cele 400, va fi o etapizare prin care şi în Ilfov să intre autobuze de la STB, dar nu cu riscul ca prin Bucureşti să se circule şi mai greu. STB are deja un serviciu delegat, va intra pe anumite trasee, iar restul de piaţă va fi acoperită de operatori de transport privaţi", a completat Firea.


Fenomen ALARMANT! Pericolul MAJOR care a apărut în Delta Dunării... COLECTIV, 3 ANI. Două slujbe de pomenire au avut loc pentru victimele incendiului...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri