Căutare Live

Vești bune pentru toți bucureștenii! 100 de tramvaie noi în București, cu fonduri UE. Pe unde vor circula

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Capitalei se va vota un proiect care prevede achiziţia a 100 de tramvaie noi în Bucureşti, investiţia, de 220 de milioane de euro, urmând să fie făcută din fonduri europene.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că în şedinţa extraordinară a Consiliului General al Capitalei se va vota un proiect care prevede achiziţia a 100 de tramvaie noi în Bucureşti, investiţia, de 220 de milioane de euro, urmând să fie făcută din fonduri europene potrivit Mediafax.

"Astăzi (marţi -n.r.) vom vota primii paşi pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi, tramvaie moderne, în valoare de 220 de milioane de euro, bani pentru care echipa de la Primăria Capitalei a muncit foarte mult în ultimele luni, pentru că este vorba de atragerea de fonduri europene, fonduri nerambursabile, deci iată un proiect deja asumat, prin care Primăria atrage fonduri europene nerambursabile în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trafic", a declarat edilul, în debutul şedinţei.

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat că scopul acestei acțiuni, nu este de a le interzice activitatea operatorilor privaţi de transport din judeţul Ilfov, dar aceștia trebuie să înțeleagă că este necesară îmbunătățirea condițiilor de transport pentru călători.

În concret, astăzi vorbim despre modernizarea liniilor de tramvaie şi achiziţia celor 100 de tramvaie. Au fost răspândite informaţii false că Primăria Capitalei ar dori să interzică operatorilor privaţi de transport din Ilfov să activeze şi că s-ar dori ca doar STB (Societatea de Transport Bucureşti, fostă RATB -n.r.) atât pe raza municipiului Bucureşti, cât şi pe Ilfov. Este fals. Prin înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare Intra-Comunitară Bucureşti Ilfov, care face parte din PMB şi fac parte toate cele 40 de unităţi administrativ teritoriale din Ilfov, împreună luăm decizii pentru îmbunătăţirea traficului în zona metropolitană. STB, în măsura în care vom recepţiona toate autobuzele cumpărate, cele 400, va fi o etapizare prin care şi în Ilfov să intre autobuze de la STB, dar nu cu riscul ca prin Bucureşti să se circule şi mai greu. STB are deja un serviciu delegat, va intra pe anumite trasee, iar restul de piaţă va fi acoperită de operatori de transport privaţi", a completat Firea.


34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Zile libere 2018. Când pică vacanța de iarnă și câte zile libere au elevii...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri