Antena Căutare

Declarația pe proprie răspundere este necesară chiar dacă mergem până la chioşcul din colţul străzii? Greșeala banală pentru care riști amenzi usturătoare

România a ajuns la aproape 2.500 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și peste 90 de decese, la nivel național. După șase Ordonanțe Militare emise până în prezent, în scopul limitării răspândirii COVID-19, mulți români se întreabă încă până unde merg restricțiile impuse de autorități.

Declarația pe proprie răspundere este necesară chiar dacă mergem până la chioşcul din colţul străzii? Greșeala banală pentru care riști amenzi usturătoare
Restricții de circulație pe timpul ordonanțelor militare | Facebook/Poliția Romana

Prin urmare, o întrebare care îi frământă pe mulți este aceea referitoare la necesitatea completării declaraţiei pe propria răspundere chiar și în situațiile în care mergem până la chioşcul de lângă bloc/locuință.

Citește și: Amenzi majorate pentru nerespectarea ordonanțelor militare. Noi sancțiuni pentru români

Întrebare: Este nevoie să completăm declaraţia pe propria răspundere indiferent de motivul pentru care ieşim din casă? Chiar dacă mergem până la chioşcul din colţul străzii sau la piaţa agroalimentară de lângă bloc?

Răspuns - Grupul de Comunicare Strategică: Ordonanțele militare în vigoare reglementează clar motivele și modalitatea în care se realizează circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, precum și în mod particular circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 ani.

În prevederea care reglementează deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor nu este menționată vreo excepție condiționată de proximitatea unității alimentare, sens în care ordonanța se aplică unitar indiferent de distanța la care este situat magazinul.

Întrebare: Dacă mergem la farmacie, să cumpărăm un medicament, sau la magazinul de lângă casă, pentru zahăr, şi nu găsim acolo produsele căutate, avem voie să încercăm şi la altă farmacie/magazin din apropiere? Sau trebuie să revenim acasă şi să completăm o altă declaraţie, pentru noul loc al deplasării?

Răspuns - Grupul de Comunicare Strategică: Formularul declarației pe propria răspundere are o rubrică unde se completează locul/locurile deplasării, în acest sens se vor menționa locurile în care persoana se deplasează, în ordinea în care aceasta intenționează să-și desfășoare traseul. Astfel, se pot menționa mai multe locuri.

Începând de astăzi, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut considerabil, astfel că valoarea minimă este de 2.000 de lei, iar cea maximă de până la 20.000 de lei, potrivit unui anunț al Grupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, amenzile s-au majorat și pentru persoanele juridice, astfel că ele au crescut de la 1.000 de lei, amenda minimă de până acum, la 10.000 de lei.

Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei.

„E dureros să duci un om la groapă îmbrăcat în pijamale”. Mărturie dureroasă din zona roșie a României... Producătorii de medicamente: Rugăm populaţia să renunţe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea / Pute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x