FOTO | A apărut o nouă declarație pe propria răspundere, valabilă din toamnă! Cine este obligat să o completeze

O nouă declarație pe propria răspundere va trebui semnată obligatororiu din toamnă! Din 14 septembrie, părinții vor trebui să completeze o declarație pe proprie răspundere la începutul anului școlar, potrivit unui proiect de ordin de ministru. Ce va conține declarația?

FOTO | A apărut o nouă declarație pe propria răspundere, valabilă din toamnă! Cine este obligat să o completeze

În declarația pe propria răspundere trebuie să fie specificat dacă elevul a prezentat simptome de coronavirus în ultimele două săptămâni sau dacă a intrat în contact cu persoane bolnave. Aceasta este necesară pentru primirea copilului în colectivitate. Declarația este utilizată ca un triaj epidemiologic la intrarea în școală.

Mai mult decât atât, în același proiect este menționat faptul că părintele trebuie să semneze obligativitatea de a nu trimite copilul la școală în cazul în care apar simptome specifice coronavirusului.

Reguli noi! Studenții și elevii ar putea avea camere individuale în camine, iar la cantină vor putea sta fără mască. Care sunt obligațiile din cămine, cantine și mijloacele de transport

La grădinițe, educatorii sunt obligați să verifice zilnic starea copiilor. Dacă în cazul în care atât elevii cât și preșcolarii prezintă simptome specifice coronavirusului, se va aplica un protocol de izolare.

FOTO | A apărut o nouă declarație pe propria răspundere, valabilă din toamnă! Cine este obligat să o completeze

Modelul de declarație pentru părinți -------> A I C I

Ministerul Sănătății a publicat normele. Așa va începe școala din 14 septembrie! Masca este obligatorie pentru toată lumea!

Ministerul Sănătății a elaborat proiectul privind măsurile de protecție ce se vor adopta în unitățile de învățământ din 14 septembrie, când este programată începerea noului an școlar. Documentul conține un set de ”principii generale”, urmând a se păstra distanțarea de un metru. Purtarea măștii este obligatorie de către toată lumea

În document se face referire la igiena “riguroasă” a mâinilor, la dezinfecția școlilor, dar și la limitarea numărului de elevi dintr-o clasă. Măsurile esențiale pentru atingerea scopului reprezentat de prevenirea/limitarea pe cât posibil a îmbolnăvirii, includ, conform Ministerului Sănătății

DOCUMENTUL poate fi consultat -------> A I C I

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri