Declarațiile uimitoare ale maicilor care au stat la căpătâiul Regelui Mihai până în ultima clipă

Mai este o zi până când ne vom lua adio pentru totdeauna de la Regele Mihai I. Majestatea Sa a încetat din viaţă pe 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia. Puțină lume știe, încă, cine l-a îngrijit zi și noapte în ultimele sale momente din viață.

Mai este o zi până când ne vom lua adio pentru totdeauna de la Regele Mihai I. Majestatea Sa a încetat din viaţă pe 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia. Puțină lume știe, încă, cine l-a îngrijit zi și noapte în ultimele sale momente din viață.

Maicile de la Mănăstirea cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, de la Tăuți, o mică localitate aflată la câțiva kilometri de Cluj Napoca, au făcut declarații cu adevărat emoționante despre ultimele clipe ale Regelui Mihai.

Măicuțele au mers pentru prima dată la reședința Regelui Mihai, de la Lausanne din Elveția, în noiembrie 2016 și au rămas până când acesta și-a dat ultima suflare. Călugărițele care au stat lângă Majestatea Sa asigurau serviciul religios pe lângă Casa Regală . „A fost dorința Regelui să fie îngrijit de călugărițe. Noi am ajuns acolo, fiind rugate să mergem de IPS Andrei, mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului. Am dat ascultare. Stăteam lângă Majestatea Sa, zi și noapte. Una, ziua și alta, noaptea. Nu îl lăsam singur nicio secundă. În prima parte, Regele a umblat ajutat de un cadru, apoi s-a deplasat tot mai greu, iar la final a fost imobilizat la pat”, a povestit, în exclusivitate pentru Evenimentul zilei, una dintre maicile care l-au îngrijit pe ultimul monarh al României.

Cum îi șade bine unui rege

Regele era vizitat la ora șase de un grup de infirmiere, care îl îmbrăcau în costum și cămasă, cu pantofii lustruiți, „așa cum îi șade bine unui rege”, a declarat măicuța. Apoi, la ora nouă, venea o asistentă medicală care îl cântărea și îi lua tensiunea, iar de la ora 12, un grup de medici care fixau tratamentul medical.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus în ţară miercuri, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. De la aeroport, sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat la Castelul Peleş, unde a rămas pentru câteva ore, apoi a fost adus la Bucureşti şi aşezat în Sala Tronului de la Palatul Regal, unde va rămâne până sâmbătă, ziua în care va avea loc înmormântarea, la noua catedrală Episcopală de la Curtea de Argeş.

Foto: Hepta

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri