Defrișările masive din România, adevăr sau manipulare? Ministrul Mediului: "Se încearcă inducerea ideii de catastrofă"

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a susţinut o conferinţă de presă pe tema informaţiilor privind exploatările forestiere pe durata stării de urgenţă. Alexe susține că se încearcă inducerea ideii de catastrofă și de subminare a măsurilor luate de Guvern.

Defrișări în România

„Subiectul tăierilor de păduri din România a fost amplificat. Sub nicio formă nu este vorba de acțiuni iresponsabile din partea statului care să ducă la subminarea României.

Pe tema exploatărilor forestiere este fake news. Zilnic este lansată și alimentată o avalansă de mesaje toxice pe rețelele sociale. Au un singur scop: să inducă catastrofă ecologică din pădurile românești

Este un asalt de afirmații micioase împachetate în adevăr. Am ajuns la o stare de dezinformare națională. Am ajuns ca orice camion cu materiale lemnoase este considerat illegal. Fără nici cea mai mica dovadă că acolo se zice că s-a produs ilegaliate, fără vreo confirmare de la autorități”, susține ministrul Mediului.

Ministrul Mediului susține că nu există defrișări ilegale

Ministrul Mediului denunță o campanie de dezinformare pe rețelele de socializare în legătură cu așa-zisele defrișări ilegale care ar fi luat amploare în ultima perioadă. Potrivit rfi.ro, Costel Alexe a mers, la finalul săptămânii trecute, la Pădurea Dobrovăţ din Iași despre care s-a scris că este decimată de tăietorii de lemne.

Citește și: Arii protejate din România au fost distruse prin defrișări ilegale

Tăierile de lemn din Pădurea Dobrovăţ din Iași, efectuate după un plan bine stabilit

Ministrul a declarat că tăierile sunt efectuate aici conform unui plan bine stabilit și a denunțat o campanie politică de dezinformare care ar avea ca scop discreditarea instituțiilor publice. Într-un interviu acordat sursei citate, Costel Alexe subliniază că, în conformitate cu datele colectate de autorități, nu există în această perioadă un număr mai mare de defrișări ilegale decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Modele de unghii pentru Halloween. Idei creative pentru manichiura perfectă
Manichiura unei femei este de cele mai multe ori cartea sa de vizită. Unghiile frumoase și...
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021. Scorpionii trebuie să învețe din greșeli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 20 octombrie 2021 aduce multe vești bune pentru nativii din zodiac. Astăzi...
Parteneri
Hummus cu usturoi copt. Un preparat gustos și cremos
Dacă adori rețeta clasică de hummus, din bucătăria orientală, nu ezita să încerci și varianta de hummus cu usturoi copt. Este un preparat gustos, cu o textură cremoasă și aromă subtilă de usturoi.
Catine.ro
Ultimele știri