Antena Căutare

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, la patru ani de la Colectiv: Una dintre cele mai dificile misiuni; un moment care în mintea şi sufletele tuturor salvatorilor va rămâne veşnic

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), criticat vehement după apariţia unei înregistrări video care arată haos la intervenţia de la clubul Colectiv, a transmis, miercuri, un mesaj la împlinirea a patru ani de la tragicul eveniment. DSU a apreciează că a fost ”una dintre cele mai dificile misiuni” care va rămâne veşnic ”în mintea şi sufletele tuturor salvatorilor prezenţi la misiune”. DSU susţine că toţi cei implicaţi ”au format o echipă, totul pentru a salva cât mai multe suflete prinse în acel club”.

”Acum 4 ani, o ţară întreagă era îngenuncheată de durere. Era momentul când asistam la cea mai mare tragedie din ultimii ani, incendiul de la clubul Colectiv. Una dintre cele mai dificile misiuni în care toţi colegii implicaţi, pompieri, medici, asistenţi dar şi alte forţe au format o echipă, totul pentru a salva cât mai multe suflete prinse în acel club. Un moment care în mintea şi sufletele tuturor salvatorilor prezenţi la misiune va rămâne veşnic. Strigătele disperate ale unor copii răsună şi azi pentru ei, colegii noştri”, a transmis, miercuri, pe pagina de Facebook, DSU.

DSU afirmă că ”imaginea lucrurilor trăite nu se poate compara nimic”.

”Deşi implicaţi mai apoi în alte intervenţii grele, aflate de multe ori la limită, imaginea lucrurilor trăite nu se poate compara nimic. În inima tuturor celor care au pierdut pe cineva drag în seara fatidică de acum 4 ani, va rămâne o simplă dar cea mai de preţ imagine, chipurile senine ale unor tineri, realmente iubitori de viaţă. Gândurile noastre sunt şi vor fi mereu îndreptate către toţi cei care azi, plâng...de dor, de neputinţă. Dumnezeu să-i odihnească!”, mai arată DSU.

Departamentu pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, a fost vehement criticat în iltima perioadă, după apariţia unei înregistrări video care a surprins primele minute ale intervenţiei de la clubul Colectiv.

Cele 20 de minute, publicate de Libertatea, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, iar cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, poate fi auzit, conform Libertatea, înjurând victimele.

Secretarul de stat Raed Arafat a comentat, vineri seară, într-un mesaj video postat pe Facebook, filmul publicat de Libertatea cu prima intervenţie de la Clubul Colectiv.

Arafat susţine că nu a ştiut de existanţa acestuia, nu l-a ascuns şi nici nu a dat dispoziţie să fie ascuns, dar precizează că imaginile au surprins chiar primele minute, când nu ajunseseră toate echipajele şi când, într-adevăr, nu existau destule tărgi.

În plus, Arafat afirmă că a fost surprins doar unul dintre punctele în care se derulau activităţi, nu şi locul unde au fost duse victimele şi unde au fost tratate.

Secretarul de stat consideră că ”se doreşte creşterea nivelului emoţional până în data de 30 şi folosirea acestui lucru într-un sens sau altul” şi recomandă tuturor cetăţenilor să aibă grijă ce citesc pe Facebook pentru a se feri de manipulări.

De asemenea, Raed Arafat consideră că nu este normal să se ştirbească încrederea într-o instituţie atât de importantă şi afirmă că în afara pompierilor de la ISU alţii nu există. În final, Arafat menţionează că nu va demisiona, dar, dacă i se va cere demisia, va pleca imediat.

Sâmbătă, DSU a publicat pe pagina de Facebook un mesaj în care cere opiniei publice să aibă în continuare încredere în departament, apreciind că: ”nimeni nu merită să fie supus unei asemenea presiuni, această încărcătură din ultimele zile care a alimentat şi a stârnit tot felul de emoţii, dintre cele mai negative”.

Sursa : news.ro

Text emoționant la patru ani de la Colectiv. "Ai grijă de-acele mame, Ce-n această neagră zi, Strâng la piept doar ... Tatăl unuia dintre tinerii decedați în urma incendiului din Colectiv: ”Când ai 64 de morţi şi niciun vinovat în arest, p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x