Antena Căutare

Deschiderea anului scolar 2018 - 2019. Cele 3 rugăciuni ale elevului

Deschiderea anului școlar 2018 - 2019. Cele 3 rugăciuni ale elevului. Pentru un început bun de an școlar, fiecare elev poate rosti una din cele 3 rugăciuni, luni, 10 septembrie 2018

Deschiderea anului scolar 2018 - 2019. Cele 3 rugăciuni ale elevului Galerie
Prima zi de școală | mirror.co.uk

Noul an școlar îi așteaptă cu multe surprize, provocări și învățături atât pe cei mici cât și pe cei mai mari. De aceea, înainte de prima zi școală elevii rosesc o rugăciune pentru a avea mintea luminată și pentru a putea învăța. Astfel, ei speră să ia note mari și să reușească în toate proiectele ce urmează.

Rugăciunea elevului la începutul anului școlar

Luminează, Doamne, cugetele, să învăţăm ceea ce trebuie, ca să fim pregătiţi pentru viaţa care ne aşteaptă.

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajută-mi să treacă cu bine acest nou an şcolar ce se începe în această zi. Cel ce ne-ai cerut să fim înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii, luminează-ne cugetele să învăţăm ceea ce trebuie, ca să fim bine pregătiţi pentru viaţa care ne aşteaptă. Tu ştii ce e bine şi ce e rău. În mâinile Tale sunt vieţile noastre. Crezând că ne este de folos să ieşim încununaţi cu cunoştinţe din această şcoală, Te rugăm să arăţi şi de această dată puterea ajutorului Tău. Dar să nu fie după voia noastră, Doamne, ci după voia Ta cea sfântă, că Tu ne iubeşti şi ştii ce ne este cu adevărat de folos.

Doamne, ajută-ne pe noi să nu căutăm slava lumească, ce este degrab trecătoare, ci să căutăm vieţuirea curată şi sfântă, ca să dobândesc Împărăţia cerurilor. Vieţile oamenilor sunt pline de încercări. Ce folos vom avea dacă vom câştiga bunătăţile vremelnice, de nu le vom dobândi şi pe cele veşnice? Ce folos vom avea de ne vom lăuda în lumea aceasta, dacă faptele noastre nu sunt bineplăcute Ţie? Ajută-ne, Dumnezeule, că numai la Tine să căutăm împlinirea noastră şi să preaslăvim în vecii vecilor Numele Tău cel Sfânt, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.

Rugăciune la început de an școlar

Doamne, Dumnezeul nistru, Care cu chipul Tău ne-ai cinstit pe noi, oamenii și ne-ai îmbrăcat cu rațiune și voie de sine stăpânitoare, Cel care ai intrat în Biserică și i-ai învățat pe oameni, Cel ce i-ai dăruit lui Solomon înțelepciunea, deschide inimile, mințile și gurile elevilor de-a lungul acestui an școlar, ca să priceapă, să învețe și să facă voia Ta. Luminează-I și întărește-I cu harul Tău, dându-le spor la învățătură, spre propășirea lor și spre mulțumirea părinților lor. Ferește-I de toată ispita și păzește-I în toate zilele vieții lor, făcându-I să sporească totdeauna în toate poruncile Tale, cu rugăciunile preacuratei Tale Maici și ale tuturor sfinților Tăi. Amin.

Rugăciunea învățăceilor

Dumnezeule preasfinte, izvor de nemărginită înțelepciune și bunătate, făcător al tuturor celor văzute și nevăzute, ascultă rugăciunea noastră, ce înălțăm către Tine cu multă umilință, întărește, Bunule, pe cârmuitorii noștri bisericești și lumești. Dă-le lor să cugete cele bune și folositoare pentru Biserica și Țara noastră. Apară-i de vrăjmașii văzuți și nevăzuți, ca să ne poată îndrepta pe calea propășirii, cu pace și dragoste.

Iară nouă, umiliților, luminează-ne mintea ca să înțelegem învățăturile ce ni se dau și întru toate și de-a pururea să păzim poruncile Tale și să facem voia Ta cea sfântă,-ca, astfel, să putem fi folositori nouă înșine, părinților, fraților, surorilor și poporului în mijlocul căruia trăim,- să aducem bucurie și mulțumită învățătorilor și făcătorilor noștri de bine,- și să plinim toate îndatoririle către țară, către obște, către familie și aproapele nostru. Primește plecarea genunchilor și rugăciunea ce o facem, ca pe o tămâie binemirositoare înaintea Ta.

Trimite harul Tău asupra noastră și ne învrednicește să trecem cu bună rânduială vremea învățăturii. Povățuiește-ne să umblăm și să lucrăm cu înțelepciune în tot cursul vieții noastre, ca de noi și prin noi să se slăvească Preasfânt numele Tău în veci. Amin.

Sursă foto: mirror.co.uk, romaniatv.net

Profesorii au decis amânarea începerii anului școlar! Mai mulți elevi sunt încă în vacanță!... Accident grav în Cluj, după ce o ambulanță a fost lovită frontal de o mașină: Sunt mai multe victime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x