Deschiderea anului școlar 2018 – 2019. Președintele Klaus Iohannis la Alba Iulia

Deschiderea anului școlar 2018 – 2019. Președintele Klaus Iohannis la Alba Iulia. Participarea Președintelui României la festivitatea de deschidere a anului școlar preuniversitar 2018 – 2019, la Colegiul Naţional Horea, Cloşca şi Crişan, la Alba- Iulia, luni, 10 septembrie, la ora 11

Prima zi de școală

antena3.ro

Astăzi, pe 10 septembrie, începe noul an școlar, eveniment important pentru toți elevi. Această zi importantă va fi marcată și de Președintele țării, Klaus Iohannis. Domnul Klaus Iohannis a fost prezent la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” unde a susținut un discurs, încurajând toți elevii din ciclul preuniversitar.

Începereau unui nou an școlar reprezintă un moment de pură emoție din partea, profesorilor, părinților și elevilor. Alba Iulia, după cum știm, are o încărcătură simbolică și mai mare în anul Centenarului, fiind un loc-simbol al Marii Uniri din 1918. În acest loc, în urmă cu 100 de ani a luat naștere “o nouă Românie” după cum spune domnul Președinte.

Statul român încurajează și sprijină noua generație, ajutându-I să își urmeze drumul și încercând să le ofere o educație și un viitor mai bun. Autoritățile nou formate au reușit să transforme educația publică în limba română într-o prioritate. Astel s-a realizat că educația reprezintă baza unei națiuni puternice și moderne, dar mai ales unite.

Președintele țării admite că întoarcerea la practici și metode pedagogice folosite în trecut nu sunt o soluție pentru implementarea educației modern. Chiar dacă aceste practice vechi sunt folosite pentru că oferă un sentiment de nostalgie și liniște. Mai mult decât atât, când legile educației sunt într-o continuă schimbare, nu se pot obține rezultatele scontate.

Președitele Klaus Iohannis spune că “Atunci când lucrurile nu merg bine, soluția este să încerci să le schimbi, învățând din greșelile trecutului. Anticipând provocările cu care ne confruntăm, am lansat în urmă cu mai bine de doi ani «România Educată», un demers menit să identifice o viziune pe termen lung pentru învățământul românesc.” Astfel, acesta îi îndeamă pe români să fie patrioți, să nu uite de unde au plecat și să ajute generațiile ce vin.

Sursă foto: antena3.ro

Ultimele știri