Antena Căutare

Descoperire colosală în România! Ce s-a găsit la o biserică din Târgu Mureș

Biserica se cutremură din temelii după ce specialiștii au făcut o descoperire de-a dreptul istorică, chiar la o biserică din Târgu Mureș! Ce detaliu incredibil a ieșit la iveală?

Biserica se cutremură din temelii după ce specialiștii au făcut o descoperire de-a dreptul istorică, chiar la o biserică din Târgu Mureș! Ce detaliu incredibil a ieșit la iveală?

Lucrările de restaurare a unei biserici din Târgu Mureş au dus la o descoperire importantă! O frescă din secolul al 15-lea a fost găsită pe pereţii celui mai important monument medieval din oraş.

Este vorba despre reprezentarea unui fost rege al Ungariei, prima descoperită într-o biserică de oraş.

Reprezentarea Sfântului Ladislau, un fost rege din Ungaria, a fost descoperită în partea centrală a Bisericii Reformate din Târgu Mureş. Cel mai probabil, datează de şase secole.

Lucrările de restaurare a celui mai important monument medieval din oraş au început anul trecut şi au scos la iveală fresca. Sfântul Ladislau, canonizat la începuturile lui 1200, este un simbol al culturii maghiare.

Tot în urma lucrărilor, au fost descoperite şi osemintele celor mai instăriţi credincioşi ai acelor vremuri. Biserica veche de mai bine de 600 de ani nu a mai fost renovată de un secol încoace. Lucrările de acum, care urmează să se termine în câteva luni, se ridică la 800 de mii de euro, bani de la statul maghiar.

Un bărbat îmbrăcat în Superman a amenințat că se aruncă în gol de pe Teatrul Național din Iași!... Descoperire uluitoare despre medicul fals, Matteo Politi. Poliția din Italia a dezvăluit totul: „L-am căutat și nu exist...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x