Antena Căutare

Descoperire socanta in judetul Galati! 200 de cadavre de cai au fost gasite intr-o rapa

Descoperire socanta in judetul Galati! Peste 200 de cadavre de cai au fost gasite in urma cu scurt timp intr-o rapa, in apropierea lacului Brates.

Este vorba de sute de cadavre care au fost gasite in nordul localitatii Galati, in apropierea lacului Brates. Totul a fost dezvaluit in urma unui apel telefonic anonim primit de catre jurnalisti, care au anuntat, la randul lor, autoritatile. La fata locului se afla reprezetanti ai DIrectiei Sanitar Veterinare, dar si al Politiei, care incearca sa stabileasca cu exactitate ce s-a intamplat.

Insa misiunea autoritatilor va fi una dificila, deoarece in zona nu exista nicio herghelie de la care atr putea proveni caii. Se ia in calcul si varianta ca aceste lesuri sa provina de la un abator clandestin.

Multe cadavre sunt deja in putrefactie, potrivit reporterului Antena 3 aflat la fata locului. Cel mai sigur, animalele au fost sacrificate, pentru ca la locul cu pricina nu sunt decat capete, coaste si copite de cal, si nu animale moarte de batranete sau dintr-o herghelie.

Kuki Barbuceanu, reprezentant al Vier Pfoten Romania, organizatie pentru protectia animalelor, sustine ca evidenta cailor ar trebui sa se tina foarte simplu, pentru ca suntem obligati de UE, de ani buni, "ca fiecare cal din Romania sa fie microcipat, sa aiba un pasaport si evident, un proprietar", informeaza Antena 3.

Daca acesti cai ar fi avut aceste documente, abatorul care i-ar fi taiat ar fi trebui sa-i inregistreze si, astfel, se afla cati cai au fost taiati si unde este carnea, a mai explicat Barbuceanu.

Reprezentantul Vier Pfoten Romania vorbeste si despre samsarii de cai.

"Sunt samsari de cai in diferite zone ale tarii care strang cai si pe urma ii duc la abator, dar aceste animale nu sunt identicate, nu se stie nimic despre istoricul lor medical. Acesti cai sunt transati si pe urma vanduti si nu se mai stie nimic de carnea lor. in urma scandalului de acum cateva saptamani, li s-a facut frica si au inceput sa taie animalele si sa arunce carnea. Politia ar trebui sa faca niste controlale mai severe", a adaugat Kuki Barbuceanu.

Incendiu devastator in Sighetul Marmatiei. A fost demarata o ancheta pentru a se stabili cine se face vinovat... O educatoare din Timisoara le-a lipit copiilor gura cu scotch ca sa nu mai vorbeasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x