Antena Căutare

Detalii de ultimă oră despre salariul mediu în România! Ce modificări s-au făcut

Salariul mediu net în România a crescut cu aproape 13 la sută, în decembrie 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

Salariul mediu net în România a crescut cu aproape 13 la sută, în decembrie 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

Majorări se observă şi de la o lună la alta, în datele Institutului Naţional de Statistică.

Cu toate acestea, în luna decembrie, alimentele s-au scumpit la raft şi cu 20 la sută.

În luna decembrie a anului trecut, salariul mediu net în România a fost de aproape 3 mii de lei - 2.957 de lei pe care o persoană i-a primit în mână. Vorbim despre o majorare de 165 de lei faţă de noiembrie 2018, potrivit datelor pe care le-a publicat, luni, Institutul Naţional de Statistică.

Angajaţii din IT au încasat cele mai mari salarii. Aceștia au avut un câştig mediu de 6.888 de lei în acest domeniu.

La polul opus, cel mai mici venituri au fost înregistrate în domeniul Horeca- hoteluri şi restaurant – 1.657 de lei.

Specialiştii spun că majorările din luna decembrie se justifică prin acordarea unor prime de către angajatori - inclusiv tichete de masă şi tichete cadou sau chiar al 13-lea salariu. De asemenea, încasările companiilor au fost mai mari în această lună.

În extracţia cărbunelui şi în domeniul imobiliarelor au fost cele mai mari creşteri de salarii, chiar şi de peste 50 la sută faţă de luna noiembrie.

Şi în sectorul bugetar au fost creşteri ale salariului mediu net: învăţământ , sănătate şi asistenţă socială, administraţie publică.

În luna decembrie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4.938 lei, cu 6,0% mai mare decât în luna noiembrie 2018.

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2.957 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 165 lei.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante.

Comparativ cu luna decembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 12,5%.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Următoarele zile libere pentru români! Sărbătoare legală și minivacanță de șase zile... În ce stare se află fratele lui Mirel Rădoi, după ce ar fi încercat să se sinucidă, aruncându-se de la etajul 4 al unui ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x