Antena Căutare

Dexter, pustiul minune din desenele animate, exista! Il cheama Iustin si are 7 ani

Dexter, pustiul minune din desenele animate care avea chimia la degetul mic, exista si in realitate. E roman. Il cheama Iustin si are 7 ani. Nu are un laborator, dar combina pe tabla moleculele din substantele chimice si preda teoremele fizicii. Chiar daca e in clasa a II-a si nu invata chimia si fizica la scoala, Iustin are cunostinte la nivelul claselor de liceu.

La 7 ani, Iustin intelege perfect ecuatia chimica a reactiei dintre clorura de sodiu si acidul sulfuric. Materie de liceu.

Ca sa ne arate ca baietelul stie foarte bine ce vorbeste si ce scrie, invatatoarea a scris pe tabla o problema de clasa a IV-a. Ghinion pentru invatatoare. Copilul a corectat-o imediat pentru ca a uitat sa puna paranteza patrata la ecuatie. Dupa 3 secunde, Iustin scrie direct rezultatul. A facut socotelile in minte.

In timp ce colegii lui scriu in ordine alfabetica "apa, banca, creta" si alte cuvinte uzuale, Iustin are alta insiruire: alfa, beta, cupru, deuteriu, epsilon, fuziune, gama, heliu, si asa mai deparet, pana la z.Invatatoarea abia ii face fata. N-a mai avut un astfel de elev. Ii da mereu teme in plus, dar Iustin tot se plictiseste.

Tatal lui Iustin este profesor de matematica. Mama lui e medic. Asa s-ar putea explica inclinatia copilului catre stiinte.

Dupa ce termina orele de la scoala, parintii incearca sa-i satisfaca pofta pentru chimie si fizica. Iustin a trecut la manualul de chimie de clasa a IX-a si la carti de fizica pe care ar trebui sa le citeasca studentii si profesorii universitari. Enciclopediile pentru copii sunt banale pentru el.

In Romania nu exista clase speciale pentru copiii supradotati. Cei ca Iustin pot doar, in cel mai fericit caz, sa faca doi ani de studiu intr-unul singur.

Romania este cimitirul de masini al Europei! Strainii ne vand autoturisme vechi, iar cele noi raman nevandute in fabrica... Reglare de conturi cu mitraliere Kalashnikov, in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x