Antena Căutare

Dezvaluiri in dosarul UCM Resita: Vezi legaturile dintre Sorin Ovidiu Vintu si libanezul Said Baaklini

Libanezul Said Baaklini, inculpat in dosarul UCM Resita, i-a cerut ajutorul lui Sorin Ovidiu Vintu (SOV) pentru a afla daca informatii privind dosarul lui au ajuns in presa. Mai mult, in ziua in care libanezul a fugit din tara, l-a vizitat de doua ori pe omul de afaceri cu acelasi scop. Si tot pe Vantu l-a apelat libanezul in momentul in care a fost retinut la Sofia de autoritati. Anchetatorii au avut pentru o perioada suspiciuni ca Sorin Ovidiu Vintu l-ar fi sfatuit pe Baaklini sa fuga din tara. Din acesta cauza, l-au si audiat in acest dosar.

CITESTE si...

Inalt functionar MAE, implicat in returnarile ilegale de TVA de la UCM Resita

Sorin Ovidiu Vintu a fost audiat la spital de procurori pentru ca era bolnav. Marturia a fost facuta la sfarsitul lunii ianuarie. In declaratii, Vantu sustine ca este prieten cu Said Baaklini si ca acesta l-a vizitat chiar in ziua in care a fugit din tara.

"Said Baaklini mi-a povestit in mare aceste aspecte, iar eu, in calitate de prieten, l-am intrebat cu ce ii pot fi de folos. Acesta m-a rugat daca pot, sa ii furnizez informatii, mai exact daca exista informatii in presa despre chemarea lui la Parchet", se arata in declaratia lui Sorin Ovidiu Vintu din dosarul UCM Resita.

Libanezul era insa extrem de ingrijorat. A revenit in acceasi zi la Vintu. "Dupa aceasta, fara a putea aprecia ora, a plecat de la domiciliul meu, revenind in aceeasi zi, pe fuga, intrebandu-ma daca am aflat ceva", se mentioneaza in aceeasi declaratie. '

Dupa aceasta vizita, Said Baaklini a plecat in Bulgaria. Chiar in timp ce se urca la bordul unui avion, politistii bulgari l-au retinut la solicitarea procurorilor romani.

"In aceeasi zi, tarziu dupa miezul noptii, in timp ce ma aflam la domiciliu, am fost sunat pe telefonul mobil de Said Baaklini care mi-a spus ca a fost coborat pe aeroportul din Sofia de catre autoritatile bulgare", a mai spus Vantu in declaratia data.

Interesant este faptul ca procurorii detin inregistrari audio ambientale de la prima intalnire a lui Vintu cu Baaklini din acea zi. Acolo, SOV i-ar fi spus libanezului sa mearga pe drumul lui, lucru interpretat de porocurori ca o indrumare sa plece din tara.

Vantu insa a explicat: "De asemenea, arat faptul ca la prima vizita pe care Said Baaklini a facut- o la domiciliul meu, am inclus si discutia despre vanzarea unui imobil oferta lui nefiind convingatoare, motiv pentru care i-am spus sa mearga pe drumul lui. Intre noi aceasta afirmatie a avut semnificatia de neacceptare".

Este vorba despre negocierea privind vanzarea sediului Gelsor catre libanez. Sorin Ovidiu Vintu are calitate de martor in dosar.

Sursa: Antena3

SPECIAL! "Maneaua se afla in declin"... Supermarket din Onesti pradat de 32 de ori in 5 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x