Antena Căutare

„Bonnie şi Clyde ai Estului”, un român și-o unguroaică. Dezvăluirile femeii care a participat la jafurile sângeroase ale „Echipei Morţii”

Şandor Varga şi fosta sa parteneră ungară Emeşe Turi au fost condamnați pentru o serie de jafuri armate cu adevărat sângeroase săvârşite în România în 2007, după ce femeia de origine maghiară a decis din proprie iniţiativă să dezvăluie infracţiunile la care a participat.

„Bonnie şi Clyde ai Estului”, un român și-o unguroaică. Dezvăluirile femeii care a participat la jafurile sângeroase ale „Echipei Morţii”
| adevarul.ro

Şandor Varga şi fosta sa parteneră Emeşe Turi au fost condamnați pentru o serie de jafuri armate cu adevărat sângeroase săvârşite în România, în 2007, după ce femeia de origine maghiară a decis din proprie iniţiativă să dezvăluie infracţiunile la care a participat.

Supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, cei doi au fost condamnaţi la închisoare. Aceștia au fost acuzaţi pentru patru jafuri armate comise în România, în cursul anului 2007, cel mai sângeros dintre ele fiind în Hunedoara. Românul Şandor Varga a primit 15 ani de închisoare, iar fosta sa parteneră, de etnie maghiară, a fost condamnată la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru seria de tâlhării şi tentativa de omor deosebit de grav.

„Inculpatul şi-a procurat fără drept, din timp, o armă letală fără a avea dreptul de a deţine arme de foc şi a folosit-o la fiecare act de tâlhărie iar în două rânduri, la Hunedoara şi Oradea, a tras asupra vânzătoarelor. Infracţiunile comise de Varga Şandor sunt grave, violente, astfel că pedepsele maxime sunt justificate”, se arată în motivarea deciziei, potrivit adevărul.ro

A mărturisit jaful armat din România, în timp ce era audiată pentru infracțiuni în Ungaria

În timp ce era audiată de către poliţia maghiară cu privire la mai multe infracţiuni de omor şi tâlhărie comise în Ungaria, din proprie iniţiativă, fără ca poliţiştii care o audiau să-i ceară acest lucru, sau măcar să cunoască despre comiterea unor infracţiuni pe teritoriul României, Turi Emeşe a declarat că doreşte să informeze autorităţile despre faptul că a participat împreună cu Varga Şandor şi la comiterea altor infracţiuni decât cele cunoscute până în acel moment de poliţişti.

„Cu privire la fapta din 17 decembrie 2007, de la Hunedoara, Turi Emeşe a declarat că împreună cu Varga Şandor au plecat din Ungaria în România. S-au cazat la o pensiune din Deva, unde au dormit două nopţi, iar în timpul zilei au căutat în Deva o casă de schimb valutar pentru a o jefui. Pentru că nu au găsit o casă de schimb a cărei situaţie să le convină, s-au deplasat la Hunedoara unde Varga a găsit o casă de amanet, dar l-a nemulţumit faptul că sistemul de supraveghere are camere care se rotesc şi filmează. Varga Şandor s-a interesat despre o brăţară afirmând că doreşte să o cumpere. În ziua următoare cei doi s-au dus în faţa casei de amanet la ora 9:00 şi au aşteptat să se deschidă, la ora 10.00, timp în care au observat locul, din maşină.

După ce unul dintre angajaţi a părăsit magazinul, cei doi au intrat înăuntru, Şandor fără nimic în mână, iar Turi Emeşe cu o geantă. Varga Şandor a scos arma de sub sacou, a îndreptat-o spre vânzătoare, căreia i-a spus ceva în limba română şi a tras, împuşcând-o în cap cu unul sau două focuri. Femeia a apăsat butonul de panică şi a declanşat alarma, Varga s-a întins şi s-a culcat peste tejghea, de unde a luat o valiză care era mai în interiorul tejghelei, a băgat arma în valiză şi apoi au plecat”, a relatat Emese Turi. Cei doi au luat aproape patru kilogarame de aur, cu care au plecat în Ungaria. Audiat, Şandor Varga a refuzat să depună mărturie despre tâlhăriile din România, deşi a recunoscut că a participat la cea din Hunedoara. În 2018, s-a încercat audierea sa prin videoconferinţă, la Tribunalul Hunedoara, întrucât nu putea fi transferat în România. „În timpul celor două videoconferinţe, inculpatul s-a comportat nesincer şi a încercat să întârzie şi să zădărnicească procedurile judiciare”, se arată în dosar.

Ultimă oră! Caz misterios la Galați! Trei persoane, găsite moarte într-un apartament! Ce au găsit în casă pompierii sosi... Ipoteză șocantă în cazul morții manechinului lui Cătălin Botezatu! Ce s-a găsit pe gâtul tânărului de 24 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x