Antena Căutare

Digul de la Galati a fost finalizat, insa pericolul de inundatii nu a trecut

Mii de pompieri, militari si voluntari muncesc zi si noapte la ridicarea digului din Galati, care sa protejeze orasul de apele Dunarii. Este insa o munca contra cronometru si asta pentru ca Dunarea creste de la o ora la alta. Digul de 4,5 kilometri ar trebui sa fie gata pana la pranz, insa nu ofera inca o garantie ca zona Valea Orasului nu va fi inundata. Chiar si autoritatile afiseaza un optimism moderat.


Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, Eugen Chirita, a declarat, marti dimineata, pentru Mediafax, ca digul a fost finalizat in proportie de 80%, iar in prezent specialistii de la Sistemul de Gospodarire a Apelor fac masuratori si indica valorile de nivel. Chirita sustine ca, in cursul zilei de marti, constructia va fi gata.

Viitura este asteptata miercuri, 7 iulie. In functie de situatie se va decide suprainaltarea barajului. Apele Romane au anuntat deja ca au fost depasite cotele istorice in trei sectiuni ale Dunarii.

Pentru cei care muncesc la ridicarea digului a fost o noapte lunga. Mii de saci au fost incarcati cu nisip si pusi unii peste ceilalti. Dunarea creste intre timp, cu 2-3 centimetri pe zi. Apele Romane au anuntat ca au fost depasite cotele maxime din 2006 la Braila cu 20 cm, Galati cu 13 cm si Fetesti cu 22 cm.

Cateva zeci de voluntari au venit in ajutorul jandarmilor la construirea digului. Localnicii sunt insa nemultumiti de ritmul lucrarii.

In partea de sud a orasului, circulatia rutiera a fost blocata din cauza apelor care s-au apropiat la mai putin de 50 de cm de blocuri. Iar pericolul este cu atat mai mare cu cat digul facut in zona de localnici nu pare sa mai reziste mult.

Accidentul de la Tuzla, unul dintre cele mai grave in care au fost implicate avioane de tip AN-2... Facultatile le ofera studentilor locuri de munca, in contul taxelor de scolarizare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x