Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Este oficial. Din acest sezon estival, aceste obiecte vor fi interzise. Decizie drastică a autorităților locale

Decizie radicală luată de autoritățile locale din Constanța. Ce va fi interzis, începând din acest an, pe plajele românești?

Este oficial. Din acest sezon estival, plasticul va fi interzis pe litoralul românesc. Decizia a fost luată de Consiliul Local, în urma inițiativei unei organizații ecologiste din Constanța.

Primăria promite ca la evenimentele organizate de instituție, locul farfuriilor și al paharelor din plastic va fi luat de obiecte din din materiale biodegradabile.

Inițiativa vine în contextul în care, în fiecare an, la finalul sezonului estival, voluntarii adună tone de deșeuri din plastic aruncate de turiști, pe plajă.

Zeci de mii de tone de deșeuri sunt adunate de pe litoralul românesc, la finalul fiecărui sezon estival, de șapte ori mai mult decât la începutul verii. Grija românilor pentru mediu se vede și acum

O echipă de voluntari a scos, în aceste zile, din nisip, pungi, sticle, pahare și farfurii din plastic.

Sute de oameni au semnat o petiție inițiată de Organizația Ecologistă din Constanța. Au cerut eliminarea obiectelor din plastic de unică folosință de la evenimentele publice organizate de Primărie, iar consilierii au transformat ideea într-o Hotărâre locală.

Monitorizările din ultimii ani arată că nisipul plajelor românești este sufocat de gunoaie și resturi de materiale de construcții.

Sursa: Antena 3

Recomandari