Antena Căutare

UPDATE! Dinu Patriciu a suferit un transplant de ficat la Milano

Dinu Patriciu a trecut cu bine peste operatia de transplant de ficat, pentru care s-a internat la o clinica de lux din Milano. Interventia chirurgicala extrem de dificila a durat 10 ore, iar omul de afaceri este internat acum la sectia de reanimare a clinicii. Medicii spun, insa, ca abia peste doua zile isi vor putea da seama daca transplantul a avut succes. Dinu Patriciu se lupta de ani de zile cu ciroza

Prietenii omului de afaceri ii sunt alaturi. Stiu ca trece prin momente extrem de grele. Sufera de ciroza, o boala care macina, in timp, ficatul. In urma cu doua luni, au aparut in presa primele zvonuri despre un transplant de ficat, la Londra. Atunci, Dinu Patriciu a negat totul. In realitate, insa, era deja pe lista de asteptare la o clinica din Milano, pentru un donator compatibil. Medicii italieni l-au gasit, in sfarsit, aseara.

Insa interventia este dificila, la fel ca si recuperarea. Organismul poate oricand sa respinga noul ficat si este expus la nenumarate complicatii.

Finul omului de afaceri, deputatul Petre Roman, nu-si ascunde ingrijorarea. Totusi, pana la venirea unor vesti de la medici si de la familia Patriciu, se abtine sa faca vreun comentariu. Informatiile sunt inca putine.

Chiar daca totul decurge bine, urmatoarele sase luni sunt critice pentru omul de afaceri, pentru ca in acest interval apar cele mai multe complicatii. Dinu Patriciu va trebui sa ia tratament pe viata si sa mearga des la analize.

In Romania, in fiecare an, sunt peste 400 de pacienti pe listele de asteptare pentru a primi un ficat. in conditiile in care sunt efectuate doar 70 de transplanturi. La noi, un bolnav poate astepta si mai bine de un an pana sa intre in sala de operatii si sa spere ca viata ii este salvata.

foto: Intact Images

Combinatii delicioase, retete sanatoase! Cum sa mancam chibzuit in perioada sarbatorilor... DN 1, din nou cosmarul soferilor! Turistii au luat cu asalt statiunile montane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x