Antena Căutare

Dinu Patriciu si sotia sa se judeca pentru averea impresionanta de 2,3 miliarde de euro

Doua miliarde si 300 de milioane de euro. Aceasta este miza procesului din familia Patriciu care ar putea ramane in istorie drept partajul secolului. Procesul intentat de sotia omului de afaceri este in plina desfasurare. Pentru ca valoarea averii este colosala, Dana Patriciu, ar trebui, la randul ei, sa achite statului o suma impresionanta. A cerut sa nu plateasca taxa de timbru, in valoare de 70 de milioane de euro.

Sotii Patriciu sunt impreuna de aproape doua decenii. Au adunat o avere impresionanta, care valoreaza peste 2,3 miliarde de euro. Cei doi detin bijuterii, tablouri, proprietati si afaceri in domeniul petrolier ori imobiliar in noua state state europene, printre care Romania, Elvetia, Anglia ori Franta.

Niciunul dintre cei doi nu a dat, azi, ochii cu instanta. Aparatoarea Danei Patriciu a depus documente care dovedesc ca averea sotilor Patriciu valoreaza 2,3 miliarde de euro.
Oricine solicita un proces de partaj trebuie sa achite o taxa de timbru in valoare de 3% din masa partajabila. Asadar, Dana Patriciu ar trebui sa acite statului 69 de milioane de euro. Este de inteles asadar, de ce a cerut ajutor public judiciar.

“Ajutorul public judiciar este o inlesnire care se acorda persoanelor a caror venit estimat pe membru de familie se afla sub un prag: 600 de lei pentru jumatate din cheltuieli si 300 de lei pentru deducerea in intregime”, explica avocatul Mihnea Stoica.

Si chiar daca Dana Patriciu ar dovedi ca este saraca lipita si ajutorul public judiciar i s-ar aproba, valoarea scutirii ar fi echivalentul a 10 salarii minime. Adica nu mai mult de 7.500 de lei.

Intr-o saptamana, magistratii vor decide daca ii vor acorda sau nu Danei Patriciu ajutorul public judiciar cerut. De asemenea, O batalie importanta s-ar putea da in martie, cand la proces ar putea veni si miliardarul Dinu Patriciu. Acesta este inca in convalescenta dupa transplantul de ficat, suferit de curand. Patriciu este executat silit in mai multe dosare.

Desi creditorii il incoltesc, omul de afaceri este posesorul unei colectii impresionante de tablouri celebre, a caror valoare depaseste 2 milioane de euro. Exista zvonuri care spun ca miliardarul ar fi pus deja gaj 80 de panze.

Cei doi soti si-au trait povestea de dragoste discret si tin in continuare sa-si fereasca rufele murdare de ochii strainilor. Gurile rele spun ca infidelitatile repetate ale omului de afaceri ar fi dus la o ruptura iminenta. Picatura care a umplut paharul ar fi fost presupusa relatie a omului de afaceri cu o chinezoaica, angajata a firmei de consultanta care a supravegheat vanzarea Rompetrol catre kazaci. Melanie Anne Chen a devenit manager peste toate marile afaceri ale lui Patriciu.

Casiera unei banci din Dolj a furat economiile a zeci de batrani... EXCLUSIV: Analizele medicale pentru gravide, gratuite doar pe hartie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x