Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

DSP Dolj, nereguli grave! Au aprobat folosirea unui dezinfectant veterinar periculos pentru oameni, apoi au sistat de tot procedura și au închis o secție pentru gravide

În lupta cu coronavirusul există instituţii ale statului a căror activitate face diferenţa între viaţă şi moarte. Printre ele, direcţiile de sănătate publică. Ele sunt cele care trebuie să gândească setul de reguli necesare în timp de criză şi să urmărească respectarea lor.

Atunci când chiar DSP încalcă procedurile, suntem lăsaţi în voia hazardului şi dezarmaţi în faţa pericolului mbolnvirii. Un astfel de exemplu este Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Deşi responsabilă cu strategia de luptă împotriva virusului ucigaş, Direcţia de Sănătate publică din Dolj pare că se luptă, mai degrabă, cu propriile proceduri. Neregulile se ţin lanţ, iar scandalurile în care e implicată instituţia sunt la ordinea zilei.

Prima care a declarat război deschis direcţiei este primăria Craiova, care acuză DSP că a blocat două maternităţi. Practic, după ce a cerut înfiinţarea unei secţii speciale pentru gravide infectate cu coronavirus, DSP nu s-a mai grăbit sa o şi avizeze.

Au preferat să blocheze funcționarea acestei locații. Paradoxul nu se oprește aici, merge mai departe, acolo unde secția din Valea Vlăicii e și ea nefuncționala pentru că DSP ul nu mai dirijează la secția de maternitate din Valea Vlăicii decât urgențe

Abia după aceste acuzaţii, DSP a reuşit să avizeze noua secţie.

Altă zi, alte nereguli. În Craiova, dezinfecţia scărilor de bloc este şi ea blocată. Asta după ce DSP a aprobat folosirea unei substanţe de uz veterinar, care nu este recomandată în spaţii de locuit. Şi-a dat seama că a greşit, a oprit acţiunea, iar firma de salubritate a fost amendată.

Şi procurorii au deschis o anchetă penală după ce au ieşit la iveală încălcări grave ale ordonanţelor militare. Reprezentanţii DSP ar fi permis ieşirea din carantină a unor persoane care au însoţit un pacient confirmat pozitiv COVID-19. Şi în acest caz reprezentanţii DSP se încurcă în explicaţii.

Din cele 13 persoane care au terminat perioada de carantină, 10 au primit adeverinţa şi copia după buletinul negativ de testare, iar trei au primit doar adeverinţă de efectuare a perioadei legale de carantină, deoarece rezultatul testelor nu a fost încă eliberat.

Un al doilea dosar penal a fost deschis azi. Angajaţii DSP sunt acuzaţi că nu ar fi luat măsuri de izolare la domiciliu în cazul unor persoane întoarse în ţară din regiuni afectate de virusul COVID -19.

Recomandari