Antena Căutare

Directoarea şcolii din Dolj, unde 17 elevi ar fi suferit o intoxicaţie, primele declarații: ”Nu s-a făcut nicio dezinsecție, nicio dezinfecție!”

Cazul celor 17 copii care au ajuns la spital după ce s-au confruntat cu simptome de intoxicație este învăluit în mister, întrucât directoarea unității de învățământ susține că nu s-au făcut operațiuni de dezinsecție ori dezinfecție. 

Directoarea şcolii din Dolj, unde 17 elevi ar fi suferit o intoxicaţie, primele declarații: ”Nu s-a făcut nicio dezinsecție, nicio dezinfecție!”
Directoarea şcolii din Dolj, unde 17 elevi ar fi suferit o intoxicaţie, primele declarații: ”Nu s-a făcut nicio dezinsecție, nicio dezinfecție!”

Nu mai puțin de 17 copii de la o școală profesională din Daneți, județul Dolj, au ajuns, miercuri la prânz, la spital, după ce s-au confruntat cu simptome de intoxicație.

Deşi iniţial s-a spus că simptomele ar fi fost cauzate de intoxicaţie cu substanţe folosite la dezinsecţie, directorul şcolii, Adina Ursu, a declarat că nu se poate pune problema de aşa ceva, pentru că astfel de operaţiuni nu au fost derulate în ultimele zile în şcoală. Toţi elevii care au fost transportaţi la spital provin din aceeaşi clasă.

„Sunt doar 17 elevi în acea clasă şi toţi cei 17 au fost prezenţi în această zi la şcoală. De asemenea aş dori să vă spun că au avut la prima oră, astăzi, limba engleză, unde ora s-a desfăcurat în condiţii normale, nu s-a întâmplat absolut nimic, niciun copil nu a acuzat vreun simptom sau ceva diferit faţă de celelalte zile.

La cea de-a doua oră, ora de Religie, câţiva dintre copii, şase, au acuzat stări de vomă. Nu pot să vă spun dacă a fost o chestiune în lanţ, că l-a văzut unul pe celălalt şi poate au avut şi ceilalţi aceleaşi stări transmise, însă o altă informaţie pe care doresc s-o precizez este că nu s-a făcut nicio deratizare, nicio dezinsecţie, nicio dezinfecţie, absolut nimic. Nu s-au folosit alte produse de altă natură care să pună în pericol viaţa copiilor. S-a făcut curăţenie în condiţii normale, curăţenia a fost făcută ieri, după terminarea programului, nu în această dimineaţă, astfel încât să spunem că s-au folosit substanţe şi că nu a fost ventilată încăperea. Vă repet, curăţenia s-a făcut ieri şi nu în această dimineaţă. Acelaşi lucru vă vor spune şi pompierii, care au măsurat gradul de toxicitate, nu s-a constatat absolut nimic“, a precizat directoarea.

Cei 17 copii au fost transportați la mai multe spitale din Craiova, unde au primit îngrijiri medicale.

Alba: Tânăr care a incendiat o maşină, reţinut de poliţişti/ El este cercetat pentru distrugere... Adio, școli de stat! Tot mai mulți părinți aleg o abordare diferită pentru educația copiilor. Care sunt ofertele și cum ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x