Antena Căutare

Directoarea unei şcoli din Bucureşti, trimisă în judecată pentru luare de mită/ Ea a primit banii de la reprezentantul unei firme care făcea lucrări de reabilitare a unităţii de învăţământ

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a directoarei unei şcoli din Bucureşti, pentru luare de mită. Femeia este acuzată că a pretins un comision de 4% din valoarea lucrării, de la reprezentantul firmei care reabilita unitatea de învăţământ, şi a primit 21.000 de euro şi 35.000 de lei, în mai multe tranşe.

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Zanfir Carmen Elena, director şi ordonator de credite la o şcoală gimnazială din Bucureşti, plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

”În perioada septembrie-octombrie 2019, inculpata Zanfir Carmen Elena ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a şcolii, pentru ca, în schimb, să aprobe plăţile către societate, precum şi încheierea unui act adiţional de prelungire a duratei contractului”, a transmis DNA, miercuri, printr-un comunicat de presă.

Procurorii au precizat că, în diferite tranşe, directoarea şcolii a primit 35.000 de lei şi 21.000 de euro, ultima tranşă în data de 14 aprilie 2020 când procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi cea asigurătorie dispuse în cauză.

Sursa : news.ro

Mall-urile, redeschise parțial după 15 mai! Premierul Ludovic Orban, declarații noi despre deplasările în afara localită... Directorul MNŢR: Nu sunt bani pentru tuneluri dezinfectante şi termoscanere. Dacă ministerele Culturii şi Finanţelor nu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x