Directorul DSP Gorj, demis de ministrul Sănătăţii, după apariţia primului caz de coronavirus la un tânăr din judeţ/ Carmen Ivanov este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare şi a raportat date inexacte

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a decis, vineri, demiterea directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Ivanov Carmen, în cadrul videoconferinţei organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu. Carmen Ivanov este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare şi a raportat date inexacte

”Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, a transis Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii a convocat în această dimineaţă o videoconferinţă de urgenţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19.

Au fost verificate respectarea procedurilor, privind instituirea carantinei şi a măsurilor de autoizolare la domiciuliu.

În România a fost confirmat un caz de infectare cu coronavirus, la un tânăr din judeţul Gorj, care a intrat î contact cu un cetăţean italian care a vizitat zona.

Vineri, la ora 10.00, în ţară erau 182 persoane în carantină şi 8.231 monitorizate la domiciliu.

Sursa : news.ro

Ultimele știri