Antena Căutare

Directorul SCRL: 1400 de angajaţii protestează la nivel naţional. Purtăm negocieri cu CFR Călători, vrem un nou contract de mentenanţă. Angajaţii au de recuperat 12 milioane lei

Circa 1400 de angajaţi din totalul de 1500 ai companiei de reparaţii şi revizii locomotive SCRL au declanşat un protest la nivel naţional, cerând un nou contract de mentenanţă cu CFR Călători şi recuperarea unor drepturi băneşti de 12 milioane lei, a afirmat, joi, pentru News.ro, directorul general al SCRL - divizia de reparaţii şi revizii locomotive a CFR Călători, Cristian Coconaşu, care speră ca negocierile purtate în prezent cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situaţiei.

Toate cele 24 de puncte de lucru la nivel naţional ale companiei şi-au încetat activitatea, potrivit directorului. Potrivit informaţiilor apărute în presă, mai multe trenuri ar fi anulate din cauza grevei.

”Angajaţii au de recuperat drepturi băneşti de circa 12 milioane lei. Datoriile către ANAF ale SCRL sunt de circa 126 milioane lei. Compania nu a primit toţi banii cuveniţi din contractele încheiate în trecut cu CFR”, a explicat Coconaşu.

El speră ca negocierile purtate cu CFR Călători să ducă la o deblocare rapidă a situaţiei.

”Ultimul contract a expirat în 31 decembrie 2019, iar acum lucrăm în baza unei convenţii. Negociem în prezent cu CFR pentru a încheia un nou contract de mentenanţă”, a spus Coconaşu.

El a mai spus că există şi presiuni venite din partea CFR Călători, făcute asupra angajaţilor.

”Există acţiuni de intimidare din partea CFR Călători. Oameni au fost predaţi în 2002 către SCRL, acum compania îi vrea înapoi”, a explicat directorul general.

CFR Călători estimează pierderi de 354,5 milioane lei în 2019 şi venituri totale de 2,27 miliarde lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019, publicat în Monitorul Oficial.

Sursa : news.ro

Încă un medic fals descoperit în România. Bărbatul consulta pacienți și elibera rețete și bilete de trimitere, deși e pr... Panică într-un bloc din Constanța. Un șarpe URIAȘ a pătruns într-un bloc și a băgat spaima în zeci de oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x