Antena Căutare

Discipline noi propuse pentru anul școlar 2019-2020

Consiliul Național pentru Curriculum din Republica Moldova a aprobat patru discipline opționale. Educaţie pentru sănătate, pentru clasele V-XII, Geografie aplicată pentru clasa a V-a,  Educaţie pentru media pentru clasele X-XI şi Învăţăm să vorbim argumentat pentru clasa X.

Consiliul Național pentru Curriculum din Republica Moldova a aprobat patru discipline opționale. Educaţie pentru sănătate, pentru clasele V-XII, Geografie aplicată pentru clasa a V-a, Educaţie pentru media pentru clasele X-XI şi Învăţăm să vorbim argumentat pentru clasa X.

Elevii și părinții vor putea opta pentru studiera disciplinelor opționale pentru anul 2019-2020, acestea contribuind la dezvoltarea anumitor competențe.

Disciplina opțională „Educație pentru sănătate” a fost revizuită și pilotată în 22 de școli pentru parcursul noului an școlar. Baza disciplinei este „sănătatea ca stare de bunăstare fizică, mintală şi socială totală, nu numai absenţa bolii sau a infirmităţii”.

„Invățăm să vorbim argumentat” este o disciplină pentru elevii de liceu și crează contexte de comunicare autentică, potrivite pentru dezvoltarea argumentației. Disciplina se bazează pe efortul individual al elevului, pe calitatea și diversitatea metodelor de comunicare.

Disciplina „Educație pentru media” contribuie la dezvoltarea elevilor de a se orienta și răspunde prompt la provocările vieții.

„Geografie aplicată” este o materie de aprofundare menită să dezvolte competențele elevilor de a rezolva exercițiile practice și competența de investigare.

SURSĂ: ADEVĂRUL

Casa unei familii din Dâmbovița a fost incendiată după ce hoții au luat 150.000 de lei. Hoții au plănuit totul în detali... Cum îți închiriezi rapid și eficient garsoniera. 6 trucuri utile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x