Antena Căutare

Doar 1,4% din aplicările lunare sunt pentru joburi din străinătate. Germania, Olanda și Franța sunt primele opțiuni ale românilor

sBucurești, 6 mai 2021: Aproximativ 2.500 de joburi noi sunt postate în fiecare lună de angajatorii din străinătate, care continuă să se uite către pepiniera de candidați din România.

Bogdan Badea, CEO eJobs România, a explicat care sunt opțiunile românilor care doresc să muncească în străinătate

Antena 1

Aceștia însă rămân, cel puțin pentru încă o perioadă, interesați aproape exclusiv de oferta de locuri de muncă din România, în condițiile în care numărul aplicărilor pentru pozițiile din afara țării este de aproape 15.000, adică 1,4% din totalul aplicărilor înregistrate în luna aprilie pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Ce țări preferă românii care aleg să lucreze în străinătate

Cei care decid să plece, totuși, în străinătate aplică preponderent pentru joburile din Germania, Olanda, Franța, Ungaria și Belgia. Italia și Spania sunt, în continuare, destul de jos în clasament, însă surpriza vine din partea Marii Britanii, care era, până anul trecut, în top 5 destinații alese. Acum este abia pe locul al 8-lea, ca urmare a restricțiilor pe care Regatul Unit le-a impus în ultimul an.

”Cele mai multe aplicări vin din segmentele de vârstă 25-35 de ani și 18-24 de ani, iar domeniile spre care se orientează sunt construcții, retail, transport, producție și industria alimentară. Dacă în lunile trecute vedeam mulți IT-iști care aplicau pentru străinătate, acum cifrele sunt în scădere pentru această categorie, însă sunt în creștere pentru joburile pe care le au la dispoziție în România. De asemenea, chiar dacă vorbim despre candidați tineri, tot joburile full time sunt cele care le atrag atenția, în timp ce proiectele sezoniere cumulează un număr relativ mic de aplicări”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În ceea ce privește numărul de joburi postate în luna aprilie, din cele aproape 2.500 de poziții deschise, peste 600 aparțin angajatorilor din Spania, aproximativ 550 celor din Germania și 350 celor din Olanda. Urmează joburile din Franța, Marea Britanie, Ungaria și Elveția. Dintr-un mare angajator al ultimilor ani, Italia a ajuns acum spre finalul clasamentului, cu mai puțin de 100 de joburi pentru candidații români.

”Este probabil ca în următoarea jumătate de an să vedem o ușoară creștere a dinamicii în ceea ce privește angajările și aplicările pentru străinătate. Și candidații, și angajatorii încep să prindă încredere odată cu majorarea numărului de persoane vaccinate la nivel european, dar și odată cu relaxarea restricțiilor impuse de autorități. În plus, ne apropiem de deschiderea sezonului turistic, iar acesta era un domeniu care atrăgea anual candidați și scotea în piață oferte de joburi”, adaugă Bogdan Badea.

Domeniile pentru care este în prezent cea mai mare cerere de forță de muncă, la nivel european, sunt transport, construcții, producție, industria alimentară, medicină, prestări servicii și retail.

În acest moment, peste 25.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Pentru acestea sunt înregistrate, lunar, între 1,1 și 1,5 milioane de aplicări.

***

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. Cele 4,6 milioane de CV-uri și cele peste 1,3 milioane de aplicări lunare constituie cea mai mare bază de candidați activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Persoană de contact:

Ana Călugăru

PR Manager, eJobs România

T: 0729 699 437

M: [email protected]

(P) FOREO este in TOP 3 brand-uri de ingrijire faciala la nivel global... Florin Cîțu, precizări despre sezonul estival pe litoral: Fără mască pe plajă de la 1 iunie...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x