Antena Căutare

Doctorii renunta la proteste: Vor semna noile contracte cu CNAS

Medicii de familie au hotarat sa semneze noile contracte de servicii cu casele de asigurari de care apartin. Incepand de joi, vor depune actele pentru contractare, informeaza presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila.

Medicii de familie au decis sa semneze contractele pe 2011 pentru ca pacientii nu au nici o vina, a precizat presedintele Patronatului Medicilor de Familie. "Le multumim pentru ca ne-au fost alaturi", a mai spus Doina Mihaila.

Negocierile privind prevederile noilor acte normative vor continua in perioada urmatoare pentru g[sirea unor solutii.

Miercuri, reprezentantii medicilor de familie au anuntat, la finalul discutiilor cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, ca nu vor semna noul contract-cadru, si ca de marti vor percepe taxe pentru consultatii.

In cadrul negocierilor, reprezentantii medicilor de familie au cerut 200 de milioane de lei pentru intretinerea cabinetelor, in timp ce cei ai Ministerului Sanatatii si CNAS au spus ca aceasta cheltuiala nu poate fi sustinuta.

Conflictul dintre medici si Casa de Asigurari de Sanatate a izbucnit la inceputul saptamanii, dupa ce cadrele medicale au refuzat sa semneze noile contracte cadru.

In urma cu numai cateva zile, presedintele CNAS i-a acuzat pe medici ca prescriu anumite medicamente in schimbul unor vacante exotice.

Sursa: Antena3

Doctorii renunta la proteste: Vor semna noile contracte cu CNAS... Pasajul Basarab se va deschide peste 3 zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x