Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Doi bătrâni, soţ şi soţie, şi-au găsit sfârşitul în calea trenului, spulberaţi în autoturismul cu care mergeau în vizită la copiii lor

Tragedie într-o comună din Dâmboviţa! Doi bătrâni, soţ şi soţie, şi-au găsit sfârşitul în calea trenului, spulberaţi în autoturismul cu care mergeau în vizită la copiii lor. La volan se afla bărbatul de 72 de ani care nu s-ar fi asigurat la trecerea peste calea ferată semnalizată doar cu Crucea Sfântului Andrei.

Tragedie într-o comună din Dâmboviţa! Doi bătrâni, soţ şi soţie, şi-au găsit sfârşitul în calea trenului, spulberaţi în autoturismul cu care mergeau în vizită la copiii lor. La volan se afla bărbatul de 72 de ani care nu s-ar fi asigurat la trecerea peste calea ferată semnalizată doar cu Crucea Sfântului Andrei. Locomotiva a lovit în plin maşina lor şi a târât apoi mormanul de fiare zeci de metri.

În epava rămasă în urma impactului nimicitor, pompierii speră să mai găsească viaţă şi să poată salva victimele. Fără niciun rezultat, însă. Cei doi soţi de de 69, respectiv 72 de ani au sfârşit zdrobiţi între fiare atunci când locomotiva a lovit puternic maşina în care se aflau.

„Un accident între un tren şi un autoturism, la o trecere de nivel cu cale ferată. Ne-am deplasat trei autospeciale, două de intervenţie şi SMURD-ul. Persoanele au fost descarcerate în cel mai scurt timp, din păcate sunt decedate”, a declarat Gabriel Gătej, purtător de cuvânt ISU Dâmbovița.

Cei doi soţi se îndreaptau către casa copiilor, în vizită, când, în localitatea Săteni, bărbatul care se afla la volan nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel peste calea ferată semnalizată doar prin Crucea Sfântului Andrei. Trenul care circula dinspre Fieni spre Târgovişte a spulberat autoturismul.

„S-a auzit o bubuitură, mai departe nu ştiu, că eram în tren... Nici nu am ştiut ce e, doar am auzit un zgomot şi praf”, a explicat un controlor aflat în tren.

Niciunul dintre cei 20 de pasageri aflaţi în tren nu a fost rănit, însă oamenii au fost nevoiţi să aştepte sau să plece pe jos, deoarece traficul feroviar a fost oprit pe durata intervenţiei. Poliţiştii au deschis acum un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tragedia trage din nou un semnal de alarmă asupra pericolului uriaş care pândeşte la trecerile la nivel cu calea ferată în lipsa barierelor. În toată ţara, aproximativ 60% dintre astfel de treceri nu sunt modernizate.

Recomandari