Antena Căutare

Doi cercetatori romani care lucreaza in SUA au potential sa obtina premiul Nobel

Victor Velculescu si George Calin sunt cei doi cercetatori romani care lucreaza in SUA si care au potential sa obtina premiul Nobel pentru Medicina, dupa cum a declarat presedintele Academiei Medicale, profesorul Irinel Popescu

Afirmatia a fost facuta la Simpozionul "George Emil Palade", organizat la 100 de ani de la nasterea singurului roman premiat cu Nobelul pentru Medicina, pentru descoperirea ribozomilor. Profesorul Irinel Popescu a spus, cu acest prilej, ca modelul unui astfel de savant este mai actual ca oricand. "Cercetatori cu potentialul lui George Emil Palade exista si acum. As putea enumera pe Victor Velculescu si George Calin. Sunt doi cercetatori romani care lucreaza in SUA si ambii au potential sa obtina Premiul Nobel. Apoi, in aceasta linie, lucreaza si Dan Duda. Victor Velculescu, profesor la Universitatea John Hopkins din Maryland, a pus la punct primul test genetic din lume capabil sa identifice, pornind de la o simpla analiza de sange, biomarkerii specifici tumorilor", a declarat Popescu.

Cercetarile lui George Calin, ce vizeaza, de asemenea, oncologia, sunt considerate printre cele mai valoroase in intelegerea mecanismelor moleculare la aparitia unei tumori.

Potrivit presedintelui Academiei Medicale, integrarea in reteaua internationala de profil este o mare sansa pentru cercetarea romaneasca. "Medicina are inca multe lucruri pe care nu le-a descoperit. Se vorbeste foarte mult despre frecventa bolilor cardiovasculare si despre lupta cu imbatranirea, cu cancerul. Ca atare, orizontul cunoasterii este departe de a fi atins. Potentialul uman exista. Integrarea in reteaua de cerectare internationala, in colective din care sa faca parte inclusiv romani, reprezinta o foarte mare sansa pentru cerectarea nationala", a mai spus profesorul Irinel Popescu.

Foto: Intact Images

Cinci masini, implicate intr-un carambol la iesirea din Ploiesti spre Brasov... Campanie Observator: In Romania, mii de cupluri infertile nu reusesc sa adopte copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x