Antena Căutare

Doi medici din Slatina, condamnați la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă! Un copil de nouă ani a murit după ce a primit un diagnostic eronat

Doi medici din Slatina vor ajunge după gratii după ce au pus un diagnostic greșit. Este vorba despre Mircea Tusciuc și Paul Iancu, care au fost condamnați miercuri, de Curtea de Apel Craiova la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare într-un dosar în care au fost judecaţi pentru ucidere din culpă, decizia instanţei fiind definitivă.

Doi medici din Slatina vor ajunge după gratii după ce au pus un diagnostic greșit.

Este vorba despre Mircea Tusciuc și Paul Iancu, care au fost condamnați miercuri, de Curtea de Apel Craiova la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare într-un dosar în care au fost judecaţi pentru ucidere din culpă, decizia instanţei fiind definitivă.

De asemenea, în urma deciziei, cei doi vor avea interzis să-și mai exercite profesia de medic pe durata exercitării pedepselor principale.

Cei doi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Mircea Tusciuc şi Paul Iancu, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, ei fiind acuzaţi că au diagnosticat greşit un băiat de nouă ani, care a murit pe 27 mai 2010, din cauza unui şoc septic suferit în urma unei fracturi de antebraţ, scrie Agerpres.

Paul Iancu, medicul care l-a externat pe copil, i-a pus o atelă gipsată și în 26 de ani, micuțul a fost externat. În seara aceleiași zile, copilul a fost readus la spital în stare gravă, iar diagnosticul a fost de cangrenă. Băiatul a fost supus imediat unei intervenţii chirurgicale de către medicul Mircea Tusciuc, în urma căreia i s-a amputat mâna.

După ce starea lui s-a înrăutăţit, el a fost transportat cu un elicopter SMURD la Bucureşti, însă nu a mai putut fi salvat.

Procurorii care au anchetat cazul au stabilit că Paul Iancu - medic de gardă - medic primar ortoped la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, în anul 2010 - nu a examinat corespunzător băiatul, stabilind în mod eronat diagnosticul. Totodată, Mircea Tusciuc - medic specialist primar în ortopedie şi chirurgie pediatrică la aceeaşi unitate sanitară - nu a acordat îngrijirile medicale necesare copilului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea pe 26 mai 2010.

În Joia Mare nu se fac trageri loto. Ce se întâmplă cu tragerile loto de Paște... ACCIDENT VIIȘOARA. NOUĂ MORȚI, ultimul bilanț al tragediei de la Viișoara. Ultima persoană dată dispărută, găsită dece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x