Antena Căutare

Doi pacienţi cu COVID-19, vindecaţi la Spitalul din Râmnicu Sărat

Spitalul din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru bolnavii de COVID-19, a făcut primele două externări. În spital, rămân încă doi bolnavi de coronavirus a căror stare este bună.

Primarul oraşului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan, a scris pe Facebook despre primele două externări din spitalul de suport pentru COVID 19, din judeţ.

”Am asistat la o premieră la Râmnicu Sărat care face cinste Spitalului Municipal şi cadrelor medicale ale Secţiei de Boli Infecţioase, coordonate de doamna doctor Georgeta Negoiaş. Astfel, doi pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi după ce rezultatul testelor a confirmat că nu mai sunt infectaţi cu COVID-19.”, scrie primarul.

Alesul local a adăugat că tratarea primilor bolnavi de COVID 19 a făcut posibilă înţelegerea de către personalul medical a complexităţii acestei boli pentru a fi pregătiţi pentru ceea ce urmează:

”Fără îndoială că toate cazurile tratate până acum au dat posibilitate întregului colectiv de medici şi personal de îngrijire din spital să înţeleagă mai bine complexitatea bolii provocate de noul tip de coronavirus şi să se pregătească temeinic pentru perioada ce va urma”.

Primii doi bolnavi de COVID 19 care s-au externat din Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat sunt doi bărbaţi de 29 şi 36 de ani din zona Pătârlagele, judeţul Buzău, în cazul cărora testele s-au pozitivat de două ori în decurs de 2-3 săptămâni.

Cei doi bărbaţi, care sunt veri, s-au întors în luna martie din Italia unde lucrau într-o rafinărie. Au intrat în carantină instituţionalizată, iar aproape de finalul celor 2 săptămâni au fost testaţi pentru coronavirus. rezultatele au ieşit pozitive, astfel că bărbaţii au fost transferaţi în spital la Bucureşti. Au fost trataţi , externaţi, declaraţi vindecaţi şi trimişi în izolare la domiciliu.

Aproape de finalul perioadei de izolare, cei doi veri care au locuit singuri şi nu au intrat în contact cu nimeni, au fost retestaţi iar rezultatele au ieşit din nou pozitive. Bărbaţii care erau asimptomatici au fost duşi la Spitalul din Râmnicu Sărat de unde au fost externaţi joi, după două teste negative.

Ei vor trebui să stea din nou în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

În spitalul din Râmnicu Sărat mai sunt internaţi încă doi bolnavi de COVID 19. Potrivit directorului Adrian Danielescu, unul dintre ei ar putea fi externat duminică, având deja un prim test pozitiv, iar cel de al doilea bolnav este în stare bună, dar mai rămâne internat. În judeţul Buzău sunt 14 cazuri de infectare cu coronavirus.

Sursa : news.ro

Încă un centru de bătrâni este lovit de COVID-19. Circa 40 de persoane din Dâmbovița, confirmate cu coronavirus... Tânărul care a fugit de trei ori din carantină și izolare a fost condamnat la închisoare cu suspendare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x