Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Doi români sunt bănuiţi că au înşelat mai mulţi români cu poliţe de asigurare RCA false! Mare grijă, e ESCROCHERIA MOMENTULUI!

Oamenii au plătit să fie asiguraţi în caz că au vreun necaz cu maşina dar, când au avut nevoie, nu au putut fi depăgubiţi pentru că asigurările lor nu figurau nicăieri.

Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminlalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov au efectuat trei percheziții în București și Ilfov și au adus la sediul poliției pentru audieri, doi bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2016-2017, doi barbați, cu vârste de 37 și 39 de ani, reprezentați ai unei societăți comerciale specializate în emiterea de polițe de asigurare, ar fi incheiat, în fals, mai multe polițe de asigurare obligatorie RCA cu valabilitate de 6 luni și un an, ce nu figurau în bazele de date ale asiguratorului.

În activitatea infracțională, persoanele bănuite s-ar fi folosit de formulare de polițe de asigurare și chitanțe fictive, ce purtau însemnele unei societati de asigurări, creând, astfel, aparența legalității operațiunilor efectuate.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile persoanelor bănuite, la sediul și punctele de lucru ale societății de asigurare, polițistii au ridicat; calculatoare, telefoane mobile dar și mai multe polițe de asigurare și chitanțiere succeptibile de a fi falsificate.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru stabilirea intregii activități infracționale, identificarea tuturor victimelor și recuperarea prejudiciilor.

Pentru a verifica dacă polița de asigurare este valabila, polițiștii ilfoveni recomandă cetățenilor ca în termen de minim 5 zile de la cumpărarea poliței, să verifice acest aspect în baza de date online CEDAM.

Recomandari