E ALERTĂ în SPITALELE din România! Doi români, suspecţi de virusul Zika

 

Zika, virusul exotic din cauza căruia copiii se nasc cu microcefalie, ar putea fi în România. La spitalul din Braşov au ajuns două cazuri suspecte. Este vorba despre un bărbat şi o femeie care s-au întors săptămâna trecută dintr-un concediu în Republica Dominicană

Cei doi pacienţi au ajuns la spitalul din Braşov cu febră şi dureri de muşchi. Aceşti au fost deja testaţi pentru gripă şi malarie iar rezultatul a ieşit negativ. Aşa că medicii s-au gândit la virusul care terorizează acum o lume întreagă. Simptomele date de acesta seamănă cu cele ale gripei şi trec după 7 zile.

Medicii infirmă totuşi că ar fi vorba de Zika, dar nu pot fi sută la sută siguri până când nu vor fi gata rezultatele probelor de sânge. Acestea ar putea dura două săptămâni pentru că în ţara noastră nu există teste rapide. Prin acest coşmar, va trece însă orice suspect de zika. Azi, cel mai probabil, pacienţii vor fi externaţi.

Grav este că virusul rămâne în organism şi poate fi transmis pe cale sexuală.

Cel mai important de ştiut este că NU există tratament pentru boală şi nici vaccin. Pericolul cel mai mare este pentru femeile însărcinate. Gravidele infectate cu Zika pot naşte copii cu microcefalie, mai exact cu creierul subdezvoltat.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe