Antena Căutare

Doi turisti rataciti in Masivul Bucegi, salvati dupa aproximativ 7 ore

Cei doi turisti care s-au ratacit, duminica, in Masivul Bucegi, au fost recuperati de salvatorii montani dupa o operatiune care a durat aproximativ sapte ore si la care au participat 12 persoane - salvamontisti si jandarmi montani, informeaza Hotnews

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, cei doi, mama si fiu, care se ratacisera in zona cunoscuta sub numele de Valea Spumoasa-Magheru sunt din Bucuresti si nu erau echipati corespunzator pentru urcarea pe munte.


Turistii au fost gasiti in Valea Mortului si au fost coborati in rapel, cu ajutorul corzilor. Gheorghe Haiduc a precizat ca operatiunea a fost ingreunata de relieful extrem de accidentat, de intuneric, dar si de faptul ca turistii nu au putut oferit detalii cu privire la zona in care se afla.

Pentru a putea fi reperati mai repede, bucurestenii au aprins un foc, dar din cauza vantului puternic, flacarile au aprins cu rapiditate vegetatia uscata, extinzandu-se la coronamentul arborilor. Seful Serviciului Salvamont Busteni a precizat ca incendiul s-a stins, din cate se observa, in conditiile in care la munte ploua.

Protest spontan la liceul "Jean Monnet" din Capitala, dupa demiterea conducerii... Sute de hectare de vegetatie ard la Caras-Severin, de noaptea trecuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x