Antena Căutare

Dosar penal după ce un buzoian a reclamat că Primăria şi societatea de transport în comun nu au dispus testarea tuturor angajaţilor, după confirmarea unui caz de COVID-19

Procurorii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor după ce un buzoian a reclamat că Primăria Buzău şi societatea de transport în comun nu au dispus testarea tuturor angajaţilor societăţii, după ce unul dintre aceştia a fost confirmat cu coronavirus.

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, la acest parchet a fost înregistrată, în 3 iunie, o cauză penală având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal şi de art. 352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se faptul că o persoană fizică a sesizat că SC Trans Bus SA Buzău şi Primăria Municipiului Buzău, prin intermediul reprezentanţilor lor legali, după ce un angajat al primei entităţi a fost depistat ca fiind infectat cu virusul COVID 19, nu au dispus măsurile care se impuneau în vederea testării tuturor angajaţilor, existând riscul răspândirii virusului, atât în rândul acestora, cât şi al călătorilor.

Reprezentanţii Primărei şi ai Trans Bus SA sunt primarul Constantin Toma şi directorul societăţii de transport public din municipiul Buzău, Gică Toader.

Acesta este al doilea dosar deschis ca urmare a plângerilor depuse de un buzoian. Primul dosar deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor viza acuzaţia că s-a luat decizia reducerii numărului de curse efectuate de autobuzele societăţii de transport pentru a descuraja circulaţia pe perioada stării de urgenţă, iar acest lucru a dus la supraaglomerarea mijloacelor de transport scoase pe traseu.

Sursa : news.ro

Ce reguli stricte vor fi impuse în sălile de fitness, din 15 iunie. Ce obligație vor avea clienții. Anunțul ministrului ... O tânără însărcinată a murit în ambulanță, în timp ce era dusă la spital. Femeia avea doar 31 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x