Antena Căutare

Dosarul "Mita la MAI": Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat la 6 ani de inchisoare

Omul de afaceri Catalin Chelu a fost condamnat de judecatorii Tribunalului Bucuresti, la cinci ani de inchisoare cu executare plus un an spor de pedeapsa, in dosarul in care este acuzat ca a incercat sa-l mituiasca cu un milion de euro pe fostul secretar de stat in MAI, Dan Valentin Fatuloiu, informeaza Agerpres.

Totodata, cei trei complici ai lui Chelu au primit urmatoarele pedepse: Stefan Badea - patru ani de inchisoare cu executare, Gabriel Constantinescu - doi ani de inchisoare cu suspendare si Antonel Bunu - sase luni de inchisoare cu suspendare.

Instanta a mentinut sechestrul asigurator asupra banilor folositi de cei patru pentru mituirea lui Dan Fatuloiu. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Catalin Chelu, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, a fost trimis in judecata in decembrie 2010, pentru dare de mita si cumparare a influentei, iar Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea, oameni de afaceri apropiati ai lui Chelu, au fost acuzati de complicitate la infractiunea de dare de mita.

Procurorii sustin ca, in perioada august - 12 noiembrie 2010, Chelu a promis chestorului sef de politie Dan Fatuloiu suma de un milion de euro pentru ca acesta, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv, sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale, avand ca obiect infractiuni comise de catre omul de afaceri si persoanele apropiate acestuia.

Prelucrarea datelor respective se efectua in cadrul cooperarii interinstitutionale cu Ministerul Public, in legatura directa cu punerea in aplicare a Planului National Comun de Actiune, in domeniul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale.

Procurorii DNA mentioneaza ca la data de 12 noiembrie 2010 Catalin Chelu a modificat promisiunea initiala, avansata prin intermediul complicilor sai si i-a oferit lui Fatuloiu suma de 50.000 euro si foloase materiale in suma de aproximativ 270.000 euro, constand intr-un teren pe care omul de afaceri urma sa construiasca o casa, in valoare de circa 120.000 euro.

"Cu ocazia aceleasi intalniri din data de 12 noiembrie, Catalin Chelu a oferit suma de 300.000 euro, in numerar, denuntatorului Dan Valentin Fatuloiu, pentru ca acesta, folosindu-se de influenta care deriva din functia de secretar de stat in MAI, sa intervina pe langa directorii din conducerea SC Hidroconstructia SA, in sensul de a-i determina sa faca demersurile necesare pentru inregistrarea oficiala a inculpatului in evidentele Registrului Comertului, in calitate de actionar al respectivei societati comerciale", potrivit DNA.

Pe 19 noiembrie 2010, Catalin Chelu i-a remis lui Fatuloiu, cu titlu de mita, suma de peste 212.000 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro) pentru solutionarea favorabila a dosarelor penale in care cel dintai si complicii sai sunt cercetati, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, mai arata DNA.

"Pentru remiterea acestei sume de bani, Chelu a fost ajutat de inculpatii Badea si Constantinescu. In vederea confiscarii speciale a sumei de peste 212.000 lei, data cu titlul de mita, precum si a sumei de 300.000 euro, promisa pentru cumparare a influentei, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile si sume de bani identificate in conturi, apartinand inculpatului Chelu", mai sustine sursa citata.

Pe 20 noiembrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea celor patru pentru 24 de ore, iar la data de 21 noiembrie Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatilor pentru 29 de zile. Ulterior, acestia au fost eliberati din arest.

Miturile despre studiul in strainatate - Adevarate sau False?... Petitie pentru caldura mai ieftina in Miercurea Ciuc. Consilierii locali, la strans de semnaturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x