Antena Căutare

Dosarul Ripstop: Generalii Maciuca si Tilinca, condamnati la 4 ani de inchisoare

Generalii in rezerva Marin Maciuca si Adrian Tilinca au fost condamnati, cu executare, de Curtea Suprema la pedepse de cate patru ani de inchisoare, pentru abuz in serviciu, in dosarul "Ripstop", privind achizitia de uniforme pentru armata cu tesatura speciala Ripstop. Decizia Curtii nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Instanta l-a condamnat pe generalul Marin Maciuca la patru ani de inchisoare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si interzicerea unor drepturi civile pe o durata de trei ani. Alaturi de Maciuca, a fost condamnat, tot la patru ani de inchisoare cu executare, generalul Adrian Tilinca. Iar patru ani, dar cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de incercare de sase ani, a primit si Ioan Marcu, tot pentru abuz in serviciu. Mariana Busca, inculpata in acelasi dosar, a fost condamnata la trei ani si sase luni de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de incercare de cinci ani si sase luni.

De asemenea, cei patru inculpati au fost obligati la plata, in solidar, a despagubirilor civile catre partea civila Ministerul Apararii Nationale, de 8.544.807,75 de lei, iar pe Maciuca, Tilinca si Marcu, in solidar, la plata despagubirilor civile catre partea civila Ministerul Apararii Nationale, in cuantum de 3.194.750,03 lei.

Dosarul privind uniformele militare Ripstop, in care cei patru ofiteri au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si din care a fost disjuns dosarul privind luarea de mita, vizeaza modul in care a fost atribuita licitatia pentru achizitionarea de tesatura tip Ripstop pentru confectionarea uniformelor militare, procurorii anticoruptie sustinand ca, prin favorizarea unei firme de catre conducerea Comandamentului Logistic al Armatei, s-a creat un prejudiciu de aproape trei milioane de euro.

DNA i-a acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continua pe Marin Maciuca - general maior in rezerva, fost comandant al Comandamentului Logistic Intrunit al Ministerului Apararii Nationale, Adrian Tilinca - general de brigada in rezerva, fost loctiitor al comandantului in cadrul aceleiasi structuri, Ioan Marcu - colonel in rezerva, fost sef al Sectiei achizitii si contabil sef al structurii si pe Mariana Busca - maior, fost sef al Biroului marketing al structurii.

Foto: kellac.com

Un avion militar american a aterizat de urgenta pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu... VIDEO! Mircea Badea seamana perfect cu un balerin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x