Antena Căutare

Dosarul "Trofeul calitatii": Perchezitii DNA, la Inspectoratul de Stat in Constructii

Dupa ce Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a depus, marti, la dosarul "Trofeul calitatii", un document prin care arata ca institutia nu se constituie parte civila in aceasta cauza, miercuri, procurorii DNA au descins la sediul ISC, de unde ridica documente.

Purtatorul de cuvant al ISC, Paul Racovita, a declarat ca trei procurori de la DNA sunt la sediul institutiei, acestia solicitand mai multe documente. Racovita a precizat ca ridicarea documentelor are loc dupa ce ISC a trimis instantei supreme un punct de vedere prin care arata ca nu se constituie parte civila in "Trofeul calitatii", pentru ca nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

In acest sens, ISC a indicat raportul de expertiza contabila care a concluzionat ca, in urma organizarii evenimentului denumit "Trofeul Calitatii in Constructii", in bugetul institutiei nu a fost inregistrat vreun prejudiciu.

Totodata, ISC a aratat ca evidentele contractelor cu institutia nu releva inregistrarea vreunui prejudiciu financiar-contabil, cerand instantei supreme sa aiba in vedere si raportul Curtii de Conturi privind activitatea inspectoratului pentru anul 2004.

In documentul depus la instanta se mai arata ca ISC nu a efectuat niciun fel de servicii de organizare a evenimentului "Trofeul Calitatii in Constructii" si ca toate contractele invocate au fost incheiate de structuri organizatorice fara personalitate juridica aflate in subordinea inspectoratului, astfel ca, neavand delegare de competente din partea ordonatorului de credite bugetare, acele conventii sunt nule din punct de vedere juridic.

La termenul de miercuri al procesului, judecatorii Instantei Supreme au ridicat din oficiu problema amanarii judecarii cauzei, pe motiv ca audierea inculpatilor in faza recursului trebuie facuta in prezenta tuturor acestora, miercuri constatandu-se lipsa Dianei Gasparovici si a Irinei Jianu. In acest context, instanta a amanat judecarea cauzei pentru 30 mai.

In 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre ICCJ, in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat alaturi de Irina Paula Jianu in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Foto: Intactimages

Moarte de lux: Specula, in cimitirele din Capitala... Cod portocaliu de inundatii pentru 4 rauri din Mehedinti si Prahova!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x