Antena Căutare

Două comune din judeţul Argeş au intrat în carantină

Comunele Bălileşti şi Dârmăneşti din judeţul Argeş au intrat în carantină pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, iar la intrările şi ieşirile din localităţi au fost, deja, instiuite filtre, echipele mixte fiind formate din poliţişti şi jandarmi.

Prefectura Argeş a anunţat sâmbâtă, într-un comunicat de presă, că în localităţile carantinate sunt permise intrarea şi ieşirea pentru transportul de marfă, pentru persoanele care merg la serviciu, care realizează activităţi agricole, pentru asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu disabilităţi, decesul unui membru de familie şi pentru deplasarea la medic.

„La intrările şi ieşirile din localităţi au fost, deja, instuite filtre, echipele mixte fiind formate din poliţişti şi jandarmi, care verifică îndeplinirea condiţiilor legale pentru intrarea şi, respectiv ieşirea din localităţile care fac obiectul măsurii de carantinare zonală. În interiorul localităţilor vor acţiona atât echipaje de poliţie, cât şi echipaje de jandarmi, care vor asigura ordinea şi liniştea publică, precum şi respectarea recomandărilor medicale în vederea limitării răspândirii infecţiilor cu coronavirus”, arată sursa citată.

Prefectura a precizat că în localităţile caratinate este strict interzisă intrarea sau ieşirea prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice.

Autorităţile locale recomandă şi variantele ocolitoare pentru cele două localităţi.

Astfel, variantele ocolitoare pentru Dârmăneşti sunt: dinspre Piteşti către Domneşti, Pietroşani şi Coşeşti: dinspre Câmpulung către Domneşti, Pietroşani şi Coşeşti.

Pentru localitatea Bălileşti, rutele alternative sunt: dinspre Piteşti, spre localităţile Aninoasa şi Vlădeşti, accesul dinspre DN 73C Câmpulung, spre Godeni, urmat de Berevoieşti, până la intersecţia cu DJ 732A spre Vlădeşti (urmat de Aninoasa), iar dinspre Câmpulung, accesul dinspre DN 73C către Godeni, urmat de Berevoieşti, până la intersecţia cu DJ 732A spre Vlădeşti (urmat de Aninoasa).

În judeţul Argeş masca de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele, începând de la vârsta de cinci ani, în spaţiile închise şi deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă. De asemenea, autorităţile au restrâns programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri, dar şi organizarea evenimentelor private, până la orele 22:00 în cursul săptămânii şi 23:00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

În judeţul Argeş, de la începutul pandemiei au fost confirmate cu noul coronavirus peste 3.300 de persoane.

Sursa: News.ro

Programul teraselor ar putea fi redus în Capitală și alte județe! Ludovic Orban: "Erau locuri de petrecere" | ... Fata de 13 ani, dispărută din Săveni, găsită de poliţişti în Botoşani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x