Antena Căutare

Val de cutremure în România, duminică! Două seisme s-au produs în interval de câteva minute

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 pe scara Richter s-a produs duminică, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la ora locală 11:24, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 pe scara Richter s-a produs duminică, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la ora locală 11:24, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 137 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (26 km), Covasna (43 km), Întorsura Buzăului (51 km), Buzău (57 km) şi Târgu Secuiesc (57 km).

Tot duminică, în aceeaşi zonă, a avut loc un cutremur de 2,7 grade pe Richter, la adâncimea de 118 km. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor: Nehoiu (22 km), Covasna (48 km), Mizil (50 km), Buzău (51 km) şi Întorsura Buzăului (53 km), potrivit Agerpres.

Cel de-al doilea seism s-a înregistrat la ora 11.55 tot în judeţul Buzău, la adâncimea de 118 kilometri, şi a avut cu magnitudinea 2,7 pe scara Richter.

În luna ianuarie 2019, în România s-au produs 31 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,4 pe scara Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5 grade, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră: ”Copiii se duc săptămâna viitoare la şcoală! Nu putem să bulversăm încheierea ... Momentul șocant în care un turist a fost surprins de o avalanșă puternică, în Sinaia! Totul a fost filmat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x