Antena Căutare

Două persoane, reţinute în dosarul privind infracţiuni care aduc atingere mediului în care au fost făcute percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu

Două persoane au fost reţinute în dosarul privind infracţiuni care aduc atingere mediului în care au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu. Totodată, în dosar s-a instituit un sechestru asigurător până la concurenţa sumei de 6 milioane de lei, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin reconstrucţie ecologică.

Potrivit Poliţiei Capitalei, în dosarul privind infracţiuni ce aduc atingere mediului, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi suspecţi, urmând ca aceştia să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

De asemenea, la propunerea organelor de cercetare penală, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a fost dispusă măsura sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 6.000.000 de lei, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin reconstrucţie ecologică.

Marţi, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 9 mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, în acest dosar penal privind infracţiuni ce aduc atingere mediului.

În cursul anului 2019, poliţiştii au declanşat verificări privind activitatea unor persoane fizice şi juridice despre care existau indicii privind săvârşirea infracţiunilor de colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, inclusiv supravegherea acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, precum şi acţiunile întreprinse de brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului şi deversarea, emiterea sau introducerea cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, a unei cantităţi de materiale în aer sau sol care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 101/2011 rep. pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.

Astfel, în cauză au fost desfăşurate cercetări complexe, iar marţi au fost puse în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară, fiind duse la sediul Poliţiei Capitalei, pentru audieri, 20 de persoane.

"Din datele obţinute a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada iunie - decembrie 2019, administratorii a 2 societăţi comerciale şi o persoană fizică au dispus colectarea, transportarea şi deversarea sau îngroparea unor cantităţi însemnate de deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului", arată Poliţia Capitalei.

Activităţile desfăşurate în cadrul dosarului penal au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Sursa : news.ro

Alexe: La Ocolul Sighet a fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală din România în ultimii cinci ani/ Îi vreau ... Arad: Bărbat decedat după ce a căzut de pe acoperişul Sălii Sporturilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x