Antena Căutare

Dovezi ale terorii și poveşti trăite în "Temnița Tăcerii”! Istoria veche de sute de ani stă scrijelită pe pereţii închisorii din Râmnicu Sărat

Dacă zidurile ar putea vorbi ar spune adevăruri cutremuratoare, spun restauratorii care lucrează acum în "Temniţa tăcerii" din Râmnicu Sărat.

Dacă zidurile ar putea vorbi ar spune adevăruri cutremuratoare, spun restauratorii care lucrează acum în "Temniţa tăcerii" din Râmnicu Sărat. Nume, dar şi tot felul de cuvinte scrijelite în pereţi sunt istoria traumelor care s-a scris acolo.

Acum, experţii se chinuie să descopere urmele trecutului ascunse sub straturile de tencuială. Pentru ca, mai apoi, să se înceapă restaurarea fostului penitenciar.

Cu fiecare strat de vopsea dat la o parte, se dezvăluie câte ceva. Scrijelituri sau nume sunt părţi din poveştile, adânc ascunse în pereţi, ale celor care au suferit în spatele gratiilor închisorii de la Râmnicu Sărat.

La o jumătate de secol după ce a fost desfiinţată, închisoarea încă le oferă specialiştilor, zi de zi, noi indicii despre perioada cea mai cumplită din istoria stabilimentului. Cea în care temniţa era folosită pentru pedepsirea liderilor politici.

Dovezi ale terorii apar acolo unde te aştepţi mai putin. În demisolul puşcăriei s-au descoperit, anul trecut, gropi care par să fi folosite pentru maltratarea celor mai periculoşi dintre deţinuţii politic. Toate acestea însă riscă să dispară.

Turiştii care trec pragul "Închisorii Tăcerii", aşa cum este cunoscută, o fac pe propriul risc. Nu doar verbal, ci pe semnătură. Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului ar urma să restaureze fostul penitenciar. Asta după ce vor fi scoase la iveală poveştile trăite în "Închisorii Tăcerii"

Prima reacție a Primăriei Generale, după ce Elcen a anunțat că va sista furnizarea apei calde în mai multe zone din Capi... Doamne miluiește... pe net! Parastasul lui Corneliu Vadim Tudor va fi transmis în direct pe Facebook...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x