Antena Căutare

VIDEO! Drama a doi copii sărmani din Vaslui: "De multe ori împãrtim aceeași pereche de ghete”

Un caz social publicat de site-ul local vasluian vremeanoua.ro spune povestea a doi frați din comuna Lipovăț, copii pe care viata nu i-a rãsfãtat mai deloc, însã tot cred în Mos Crãciun. Îl asteaptã nerãbdãtori, cu gândul nu la telefoane de ultimã generatie, hoverboard-uri sau tablete, ci la strictul necesar: produse alimentare, pentru a avea si ei mãcar o datã pe an o masã cu de toate, hãinute si încãltãminte.

Un caz social, publicat de site-ul local vasluian vremeanoua.ro, spune povestea a doi frați din comuna Lipovăț, copii pe care viata nu i-a rãsfãtat mai deloc, însã tot cred în Mos Crãciun. Îl asteaptã nerãbdãtori, cu gândul nu la telefoane de ultimã generatie, hoverboard-uri sau tablete, ci la strictul necesar: produse alimentare, pentru a avea si ei mãcar o datã pe an o masã cu de toate, hãinute si încãltãminte.

Vlãdut si Narcisa, doi copii de doi, respectiv 11 ani, din comuna vasluiană Lipovãt, duc o viață plină de lipsuri, chiar dacă pãrintii celor doi fac eforturi ca micuților sã nu le lipseascã nimic. “A venit si la ei Mos Nicolae, cu câte o ciocolatã si un pachet de biscuiti. Atât s-a putut. Fetita e mai mare si întelege situatia, mai greu e cu cel mic”, a declarat mama pentru sursa citată.

Pãrintii, împreunã cu cei doi copii locuiesc într-o cãmãrutã micã dintr-o casã bãtrâneascã, tatăl muncește cu ziua în construcții, iar mama, care așteaptă al treilea copil, nu mai poate depune efort din cauza complicațiilor cu sarcina.

Aceeasi pereche de ghete pentru mamã si fiicã

În ciuda sãrãciei, cãmãruta în care trãiesc cei doi copii împreunã cu pãrintii lor este îngrijitã si foarte curatã. “Ne-am ridicat o altã camerã, cu banii pe care sotul i-a câstigat în strãinãtate, în urmã cu cinci-sase ani. De când nu a mai plecat în afarã n-am mai dat înainte cu lucrãrile. Ar mai fi nevoie sã o tencuim si sã-i punem o sobã. Deocamdatã nu sunt sperante de asa ceva”, spune Mihaela, mama celor doi copii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nu de putine ori, lipsurile familiei Semes s-au vãzut si la scoalã, acolo unde fetita se duce încãltatã cu ghetele mamei. “Împãrtim amândouã o pereche de ghete. Noroc cã avem acelasi numãr la picior. De multe ori vine de la scoalã si-mi zice cã ceilalti copii se laudã cu telefoanele pe care le au, pe când ea nu are nici cu ce se încãlta” a mai spus mama celor doi copii.

Vlãdut si Narcisa stiu deja ce vor sã le aducã Mos Crãciun: bãietelul vrea un pistol, o masinutã cu telecomandã si o bicicletã, pe când fetita îsi doreste un telefon, asa cum au toti colegii ei de clasã, dar si multe dulciuri.

Totul despre cum îi puteți ajuta pe cei doi copii, aici!

Maria Ghiorghiu face previziuni cutremurătoare despre România: ”Ne vom confrunta din nou cu gripa aviară și cu epidemia ... Top 27 cele mai frumoase colinde de Crăciun interpretate de corul Madrigal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x