Antena Căutare

DRAMĂ! La 104 ani soprana italiană Magda Olivero S-A STINS din viață

Cântăreaţa de operă Magda Olivero este una dintre marile dive italiene, cu o carieră de peste 70 de ani s-a stins din viață la vârsta de 104 ani, la Milano

Cântăreaţa de operă Magda Olivero este una dintre marile dive italiene, cu o carieră de peste 70 de ani s-a stins din viață la vârsta de 104 ani, la Milano. Era internată în spital, după ce suferise un atac vascular cerebral în august, potrivit agenţiei de presă italiene Ansa.


Magda Olivero a debutat pe scenă în anii 1930, dar s-a retras din muzică după ce s-a căsătorit, în anul 1941. A fost convinsă să revină în lumea operei zece ani mai târziu, bucurându-se de un succes uriaş în Europa şi Statele Unite ale Americii. Olivero a susţinut concerte în public chiar şi la vârsta de 99 de ani.


Rolurile pe care Magda Olivero şi-a pus amprenta au fost "Tosca", din opera lui Giacomo Puccini, "Fedora", din opera omonimă de Umberto Giordano, şi "Medea" lui Luigi Cherubini.

Ziarul italian La Repubblica i-a descris vocea ca fiind "grandioasă" la cei 100 de ani, după un concert susţinut în 2010 la Palazzo Cusani din Milano.

Experţii ONU au făcut un anunţ ÎNGRIJORĂTOR pentru omenire! "Clima e pe cale să se schimbe"... Rezultate Bacalaureat 2014: 71% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x