Căutare Live

Prea bolnav pentru școlile normale, prea inteligent pentru cele speciale! Drama unui copil din Satu Mare, căruia i se refuză dreptul la educație

Este prea bolnav pentru școlile „normale” și prea inteligent pentru instituțiile de învățământ speciale. O familie din Satu Mare se luptă pentru a-i oferi unui copilaș de opt ani dreptul la educație.

Este prea bolnav pentru școlile „normale” și prea inteligent pentru instituțiile de învățământ speciale. O familie din Satu Mare se luptă pentru a-i oferi unui copilaș de opt ani dreptul la educație.

Un copil în vârstă de opt ani, din Satu Mare, nu poate merge la școală, din cauza unor probleme de comportament. Băiețelul diagnosticat cu deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) și depresie este refuzat de toate instituțiile de învățământ cu regim normal din oraș.

Prea bolnav pentru școlile normale, prea inteligent pentru cele speciale.

Cazul băiețelului a atras atenția autorităților locale. Prefectul Darius Filip a cerut, potrivit presasm.ro, efectuarea unor verificări la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Satu Mare pentru a se stabili la ce tip de școală poate fi înscris copilul.

Mai mult, autoritățile au cerut o anchetă pentru a afla exact motivele pentru care copilului i-a fost refuzată înscrierea la mai multe școli din municipiul Satu Mare.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... „A trecut metroul pe lângă mine, târând un bătrân” - Declarațiile terifiante ale martorilor incidentului de la stația de...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri