Antena Căutare

Dreptate pentru copilul mort în urma unei operații banale, într-o clinică privată din București! Raportul Colegiului Medicilor este devastator

Raport devastator în cazul copilului care a murit într-o clinică din Capitală în urmă cu două luni. S-a stabilit că a fost vorba despre o culpă medicală. Cum vor fi sancționați medicii vinovați.

Dreptate pentru copilul mort în urma unei operații banale, într-o clinică privată din București! Raportul Colegiului Medicilor este devastator Galerie
copil, mort, operatie, sanador

Raport devastator în cazul copilului care a murit într-o clinică din Capitală în urmă cu două luni. S-a stabilit că a fost vorba despre o culpă medicală. Cum vor fi sancționați medicii vinovați.

Raportul Colegiului Medicilor București stabilește faptul că medicii au greșit.

Este vorba despre cazul morții copilului de doar un an și zece luni, care a murit după o banală operație de hernie la Spitalul Sanador. Institutul de Medicină Legală a stabilit, de curând, că un vas de sânge a fost înțepat în timpul operației, iar copilul a sângerat lent, ore în șir, până când a murit.

Decizia Colegiului Medicilor aprobă raportul Institutului de Medicină Legală. Practic, vina este a celor ce au monitorizat copilul, imediat după operație.

Au fost sancționați medicii chirurgi care au efectuat operația, echipa de anestezie și terapie intensivă, care, la fel, a participat la monitorizarea post-operatorie, dar și echipa de pediatrie. Nu au fost sancționați medicii care s-au ocupat de preluarea acestuia și de transportarea lui la unitatea de Primiri Urgențe.

Medicii considerați răspunzători de moartea copilului au fost sancționați printr-un vot de blam.

Rămâne de văzut ce însemnă exact acest „vot de blam” și care va fi decizia Colegiului Medicilor.

„Decesul s-a produs în urma apariției unui hematom cauzat de lezarea unor vene ale funiculului spermatic stâng, urmată de instalarea unui șoc hemoragic. (...) Monitorizarea parametrilor vitali post-operatorii a fost insuficientă, ceea ce a condus la lipsa unei atitudini terapeutice active, kegate de complicația post-operatorie apărută.(...) Monitorizarea ar fi trebuie să fie una complexă și să includă explorări imagistice și biologice într-o secție de Terapie Intensivă pe o perioadă mai îndelungată, având în vedere complicația operației”, se arată în raport.

sursa: antena3.ro

Lovituri, amenințări și pistoale scoase din toc, într-o intervenție în forță a polițiștilor: „Băăă, lasă ăla jos! N-am f... Ambulanță răsturnată din cauza unui șofer, în București! Trei persoane au ajuns la spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x