Antena Căutare

Drumul spre şcoală, sport extrem pentru sute de elevi navetişti. Şoferii fumează și stau pe Facebook în timp ce conduc

Drumul spre şcoală e sport extrem pentru sute de elevi care fac zilnic naveta în Capitală. Înghesuiţi în microbuze pline, copiii şi părinţii suportă condiţii greu de imaginat. La un simplă cursă cu un astfel de mijloc de transport, reporterii Observator au surprins scene scandaloase.

Drumul spre şcoală e sport extrem pentru sute de elevi care fac zilnic naveta în Capitală. Înghesuiţi în microbuze pline, copiii şi părinţii suportă condiţii greu de imaginat. La un simplă cursă cu un astfel de mijloc de transport, reporterii Observator au surprins scene scandaloase. Şoferi care fumează sau chiar stau pe Facebook la volan.

Şcoala stă să înceapă în mai puţin de o oră. Străzile sunt pline. Pentru părinţii şi elevii care se îndreaptă spre Bucureşti cu microbuzul abia începe calvarul.

În Corbeanca, autobuzele puse la dispoziţie de primărie circulă rar. Aşa că celebrele maxi taxi înfloresc. În ele se înghesuie mii de oameni. După 20 de minute-n staţie, urcăm în primul microbuz.

Trei lei plătim să fim duşi precum sardelele preţ de aproape 10 kilometri. Nici vorbă să primim bilet.

Pe scaune stau cei norocoşi. Restul - abia îşi ţin echilibrul în picioare. În cazul unei simple frâne, riscă să ajungă unii peste alţii.

Şoferul îşi aprinde o ţigară la volan. Nimeni nu reacţionează. Nici atunci când îşi verifică şi pagina de Facebook, tot în trafic.

Cei care bat zilnic zeci de kilometri cu astfel de mijloace de transport sunt revoltaţi. Până acum, în toată țara, peste 140 de oameni au fost răniți în accidente rutiere în care au fost implicate microbuze de transport.

Deocamdată, în lipsa unui sistem civilizat de transport în comun, mulţi aleg să vină la serviciu cu maşina personală. Iar asta duce la blocaje nesfârşite. Peste 500 de mii de autoturisme pornesc din Ilfov spre Bucureşti în fiecare zi.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Tot mai mulţi studenţi din străinătate se cazează în căminele bucureştene... Vestea MOMENTULUI pentru români! Când cresc salariile și cu cât...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x