Drumul spre şcoală, sport extrem pentru sute de elevi navetişti. Şoferii fumează și stau pe Facebook în timp ce conduc

Drumul spre şcoală e sport extrem pentru sute de elevi care fac zilnic naveta în Capitală. Înghesuiţi în microbuze pline, copiii şi părinţii suportă condiţii greu de imaginat. La un simplă cursă cu un astfel de mijloc de transport, reporterii Observator au surprins scene scandaloase.

Drumul spre şcoală e sport extrem pentru sute de elevi care fac zilnic naveta în Capitală. Înghesuiţi în microbuze pline, copiii şi părinţii suportă condiţii greu de imaginat. La un simplă cursă cu un astfel de mijloc de transport, reporterii Observator au surprins scene scandaloase. Şoferi care fumează sau chiar stau pe Facebook la volan.

Şcoala stă să înceapă în mai puţin de o oră. Străzile sunt pline. Pentru părinţii şi elevii care se îndreaptă spre Bucureşti cu microbuzul abia începe calvarul.

În Corbeanca, autobuzele puse la dispoziţie de primărie circulă rar. Aşa că celebrele maxi taxi înfloresc. În ele se înghesuie mii de oameni. După 20 de minute-n staţie, urcăm în primul microbuz.

Trei lei plătim să fim duşi precum sardelele preţ de aproape 10 kilometri. Nici vorbă să primim bilet.

Pe scaune stau cei norocoşi. Restul - abia îşi ţin echilibrul în picioare. În cazul unei simple frâne, riscă să ajungă unii peste alţii.

Şoferul îşi aprinde o ţigară la volan. Nimeni nu reacţionează. Nici atunci când îşi verifică şi pagina de Facebook, tot în trafic.

Cei care bat zilnic zeci de kilometri cu astfel de mijloace de transport sunt revoltaţi. Până acum, în toată țara, peste 140 de oameni au fost răniți în accidente rutiere în care au fost implicate microbuze de transport.

Deocamdată, în lipsa unui sistem civilizat de transport în comun, mulţi aleg să vină la serviciu cu maşina personală. Iar asta duce la blocaje nesfârşite. Peste 500 de mii de autoturisme pornesc din Ilfov spre Bucureşti în fiecare zi.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri