Antena Căutare

DSP Buzău trebuie să amenajeze un centru în care să poată fi cazate şi tratate eventuale persoane suspectate de infecţie cu coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a primit directivă să înfiinţeze un centru în care ar putea să fie cazaţi şi trataţi eventualii suspecţi infectaţi cu coronavirus, după ce cinci persoane care au fost în China au ajuns recent în judeţ, iar alte 12 persoane vor ajunge în perioada următoare.

La Buzău, sunt deja în monitorizarea medicilor epidemiologi cinci persoane care au venit la începutul lunii din Shenzen, China. Medicii epidemiologi discută zilnic cu ei, iar până acum starea lor de sănătate este bună. Toţi cei cinci cetăţeni sunt izolaţi al domiciliu.

Pe de altă parte, la Buzău urmează să ajungă şi cetăţeni chinezi care muncesc la o fabrică din Pârscov. Ei au fost în ţara natală pentru a petrece sărbătorile, iar acum se întorc la muncă. În total ar fi vorba despre 12 persoane, însă în comuna buzoiană ar urma să fie cazaţi doar cinci.

"Cei 12 cetăţeni chinezi sunt angajaţi ai societăţii din China şi au fost acasă pentru a-şi petrece sărbătorile. Unii vor locui la Bucureşti, alţii vor ajunge la locuinţele lor din comuna buzoiană. Toţi vor fi consultaţi la sosire pe aeroport şi dacă nu prezintă simptome specifice coronavirusului vor fi izolaţi la domiciliu timp de 14 zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Între timp, medicii din DSP Buzău au primit sarcina ca, până pe 11 februarie, să identifice şi mai apoi să amenajeze un spaţiu unde ar putea fi cazaţi şi trataţi eventualii suspecţi de coronavirus.

Şi la Galaţi, autorităţile de sănătate publică au în monitorizare 13 persoane, români şi chinezi, care s-au întors din China. Cei 13 cetăţeni sunt în carantină la domiciliu, ca măsură preventivă. Ei nu prezintă semne de boală, însă conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătăîţii, orice cetăţean care intră în România după ce a fost în China trebuie să stea în carantină timp de 14 zile, aceasta fiind perioada de incubaţie a bolii.

Sursa : news.ro

Turcan: 150 de milioane de euro, bani europeni, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzin... Cursurile au fost suspendate în toate şcolile din Tulcea şi parţial în alte 61 de unităţi de învăţământ din nouă judeţe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x