DSP Vrancea anunţă că este funcţional aparatul de testare pentru COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea anunţă că, începând de joi, este funcţional aparatul de testare pentru COVID-19, ceea ce va permite o diagnosticare mai rapidă a persoanelor infectate cu coronavirus. Testarea va începe cu bătrânii din azilul de la Odobeşti, unde o persoană asistată este infectată, fiind internată în spital, iar o alta a murit, miercuri.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DSP Vrancea, începând de joi, 16 aprilie, este funcţional aparatul de testare pentru depistarea COVID -19 care este instalat la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, fiind adus de Ministerul Sănătăţii.

"Se vor analiza probele recoltate de către personalul medical din cadrul spitalelor Adjud şi Focşani de la pacienţii cu simptomatologie specifică. Specialiştii DSP Vrancea vor recolta probe de la pacienţii simptomatici din a 12-a şi a 13-a zi de carantină. Aparatul poate asigura testarea vrâncenilor pentru a reuşi să depisteze în timp util pacienţii infectaţi cu noul tip de coronavirus, pentru ca ulterior, dacă este cazul, să primească îngrijirile necesare”, se arată în informarea DSP Vrancea.

Tot joi, se vor lua probe de la 47 de vârstnici internaţi la Căminul de bătrâni din Odobeşti care au fost contacţi direcţi cu un pacient confirmat cu coronavirus. De altfel, în acest centru un bătrân este infectat, fiind spitalizat, iar altul, de asemenea pozitiv, a decedat.

"A fost trimisă documentaţia spre avizare către Ministerul Sănătăţii pentru ca în perioada următoare să poată fi testat gratuit personalul medical vrâncean aflat în prima lnie, în lupta cu acest virus”, se mai arată în informarea DSP Vrancea.

În Vrancea, ultimele raportări arată 160 de cazuri de infectare cu coronavirus. Până acum, în acest judeţ au murit 7 oameni diagnosticaţi cu COVID-19.

Sursa : news.ro

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri