Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin

Dublarea alocațiilor, posibilă înainte de 1 august. Decizia ca elevii și copiii să primească mai mulți bani, în mâinile CCR

Dublarea alocațiilor copiilor ar putea fi posibilă înainte de 1 august, dacă Curtea Constituțională va decide intrarea imediată în vigoare a legii. Legea alocațiilor a fost promulgată de președintele Iohannis la începutul anului, însă a fost amânată de Guvern prin ordonanță de urgență.

Dublarea alocațiilor, posibilă înainte de 1 august

Curtea Constituțională va discuta astăzi, 15 iunie, sesizarea Guvernului privind intrarea imediată în vigoare a legii. În cazul în care judecătorii CCR vor respinge sesizarea Guvernului, privind lipsa surselor de finanţare, alocațiile vor trebui sa fie dublate înainte de 1 August.

CCR dezbate sesizarea Guvernului privind dublarea alocațiilor

Curtea Constituţională dezbate, în 15 iulie, sesizarea Guvernului cu privire la dublarea alocaţiilor.

”Termen de judecată 15 iulie pentru sesizarea referitoare la Legea privind respingerea OUG 2/2020 pentru prorogarea intrarii în vigoare a art. I pct.1 din Legea 14/2020 privind aprobarea OUG 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61 /1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin. (1) din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap”, a transmis CCR.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul a atacat această lege la Curtea Constituţională întrucât parlamentarii nu au prevăzut sursele de finanţare pentru dublarea alocaţiilor.

*Premierul Ludovic Orban; Foto: Hepta

În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la dublarea alocaţiilor. În 16 ianuarie, Guvernul a amânat, prin Ordonanţă de Urgenţă, dublarea alocaţiilor, până la 1 august. Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a fost respinsă de Parlament.

Sumele acordate de stat după dublarea alocațiilor

  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  • 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro